Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα το 8ωρο γίνεται... 12ωρο;

Περίεργα
Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα το 8ωρο γίνεται... 12ωρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «δεξιός άνεμος» που πνέει στην Ευρώπη έχει ως πρώτο και μεγαλύτερο θύμα τους εργαζόμενους και τα (όποια έχουν απομείνει) εργασιακά δικαιώματα. Μετά από έναν και πλέον αιώνα καθιερωμένου 8ώρου, η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που το καταργεί!

Η κυβέρνηση συνεργασίας δεξιών-ακροδεξιών αποφάσισε ότι οι 8 ώρες είναι λίγες, πολύ λίγες για τα υπερκέρδη των εργοδοτών και προχωρά στην κατάργηση του 8ώρου και της 40ωρης εβδομάδας εργασίας, θεσπίζοντας το 12ωρο και την 60ωρη εβδομάδα εργασίας!

Μετά από μπαράζ εξοντωτικών για τους εργαζόμενους μέτρων, τα οποία λαμβάνουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστρία έρχεται να... τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να βάλει το καρφί στο φέρετρο της «ανθρώπινης» εργασίας.

Με τον τρόπο αυτό γυρίζει το ρολόι πίσω πάνω από έναν αιώνα και οδηγεί τον δρόμο προς τον «αγνό» φιλελεύθερο καπιταλισμό του 19ου αιώνα, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν από τα 10 τους χρόνια καθημερινά 18ωρα, σε συνθήκες κάτεργου για πενταροδεκάρες, έως ότου καταρρεύσουν από την εξάντληση και πεθάνουν σε κάποιο ανήλιαγο υπόγειο, δίχως περίθαλψη ή οτιδήποτε άλλο.

Ο εργασιακός μεσαίωνας λοιπόν προχωρά, αφού μετά από 25 χρόνια κατασυκοφάντησης της Αριστεράς, η νεοφιλελεύθερη Δεξιά και Ακροδεξιά δεν έχουν αντιπάλους και κυριαρχούν παντού δίχως δυσκολίες.

Αν οι εργαζόμενοι δεν αφυπνιστούν έστω και την ύστατη ώρα, η επιστροφή στον 19ο αιώνα μοιάζει απολύτως βέβαιη. Οι 80.000 και πλέον Αυστριακοί, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Βιέννης προχθές για να διαδηλώσουν κατά της κατάργησης του 8ώρου, είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι αλλά... λίγο.

Γ.Ψ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News