Βανδάλισαν graffiti του Νίκου Ξυλούρη

Περίεργα
Βανδάλισαν graffiti του Νίκου Ξυλούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αιμόφυρτοι" βανδαλισμοί σε γκράφιτι με το "αηδόνι" της Κρήτης σε δρόμο του Ηρακλείου.

Βάνδαλοι κατέστρεψαν γκράφιτι του Νίκου Ξυλούρη στην Αγία Τριάδα. Πήραν κόκκινες μπογιές και τις έριξαν πάνω σε γκράφιτι που ομόρφαιναν την πόλη μας.

Και το λυπηρό δεν είναι μόνο η ασέβεια που δείχνουν προς τον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη. Βέβαια αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης. Όμως υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος.

Πολλές εθελοντικές και μη ομάδες, καλλιτέχνες αλλά και ο Δήμος παίρνουν πρωτοβουλίες αναλαμβάνοντας διάφορες δράσεις ώστε να εξωραΐσουν το «πρόσωπο» της πόλης.

Προσπαθούν μέσα από παρεμβάσεις να μετατρέψουν υποβαθμισμένες συνοικίες, όπως ο Λάκκος ή η Αγία Τριάδα, σε τόπους φιλικούς και βιώσιμους με ένα πιο ανθρώπινο αστικό τοπίο.

Ζωγραφίζουν – πολλές φορές με ίδια μέσα – με μοναδικό στόχο, όταν περιδιαβαίνουμε τους δρόμους αυτής της αφιλόξενης πόλης, να συναντάμε τα έργα τους και να σκάμε ένα λαμπερό χαμόγελο μπροστά στην ομορφιά της τέχνης πριν συνεχίσουμε το δρόμο μας.

Και ξαφνικά ένα πρωί ξυπνάμε και αντικρίζουμε κόκκινες μπογιές να έχουν καταστρέψει τα επιτοίχια δημόσια έργα τέχνης αλλά και την διαφορετικότητα, τη ζωντάνια της πόλης μας.

Μ.Αγ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News