"Μικρά κ' Περίεργα"

Τρελάθηκε ο καιρός - Τροπικό κλίμα στην Κρήτη

Το αμέσως επόμενο στάδιο αυτής της καιρικής παράνοιας, που μας έχει κάνει τροπικούς, θα είναι να αρχίσουν αντί για ξινίδες να φυτρώνουν θάμνοι και πόες, σαν αυτές που υπάρχουν στα λεγόμενα δάση της βροχής, φοίνικες αντί για αλμυρίκια και παπάγιες αντί για πορτοκαλιές.

Στα λιγοστά δέντρα των πόλεων θα τραγουδούν πολύχρωμοι εξωτικοί παπαγάλοι αντί για κοτσύφια, ενώ άλλα τροπικά πουλιά με φανταχτερά πλουμιστά φτερά θα πάρουν τη θέση των χελιδονιών και των γλάρων. Άντε μετά να με πείσεις ότι δεν έχει σαλτάρει ο καιρός με τις κλιματικές αλλαγές. Εκτός και αν οι λάτρεις των θεωριών περί ψεκάσματος υιοθετήσουν στην επιχειρηματολογική τους φαρέτρα και το σενάριο ότι οι σκοτεινές δυνάμεις ρίχνουν χημικά στα σύννεφα.

Το τρελό είναι ότι στο σχεδόν πάντα βροχερό Λονδίνο ο καύσωνας (για τα δικά τους μέτρα και σταθμά) επιμένει, γεγονός που έχει κάνει τους μετεωρολόγους να τρίβουν τα μάτια τους, και η χώρα ζει θερμοκρασίες... Ελλάδας.

Φανταστείτε τώρα τους Βρετανούς, για παράδειγμα, που έφυγαν από τη χώρα τους για να δουν λίγο ελληνικό ήλιο και από τη μια βλέπουν αυτό το τρελό σκηνικό του καιρού Ιούνη μήνα εδώ, και από την άλλη μαθαίνουν ότι μόλις έφυγαν “μετακόμισε” εκεί το Greek καλοκαίρι! Είναι να τρελαίνεσαι ή όχι;

Σ.Μ.

Σχόλια