Και ψίχουλα και σε λίγους οι αποζημιώσεις

Περίεργα
Και ψίχουλα και σε λίγους οι αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις... 14 από τους... 58 αγρότες τού πρώην δήμου Αρκαδίου στο Ρέθυμνο που το καλοκαίρι του 2016 έπαθαν πολύ μεγάλες καταστροφές από φωτιά θα είναι τελικά εκείνοι που θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ για να αποζημιωθούν.

Και πόσα χρήματα θα πάρουν; Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Πλην όμως ψίχουλα αναμένονται. Την πληροφορία αυτή μας έδωσε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ρεθύμνου Γιώργος Κατσανέβας.

Σε ό,τι αφορά τη νέα αντιπυρική περίοδο, ο συνδικαλιστής μάς μετέφερε τη δέσμευση της δημοτικής Αρχής του Ρεθύμνου να τροφοδοτήσει εντός των επόμενων δέκα ημερών με δέκα βυτία του μισού τόνου και πυροσβεστικά συστήματα που εγκαθίστανται πάνω σε αυτοκίνητα 4x4 διάφορες περιοχές, για τις ανάγκες της πρόληψης αλλά και της άμεσης επέμβασης σε περίπτωση φωτιάς.

Μάλιστα, η δημοτική Αρχή, που από δικούς της πόρους θα προχωρήσει για τον σκοπό αυτό στην αγορά των συστημάτων, θα αγοράσει και θα διαθέσει και τα καύσιμα που απαιτούνται για να γίνονται από τις περιοχές αυτές οι απαραίτητες περιπολίες στην ύπαιθρο, ώστε να υπάρχει η ουσιαστική πρόληψη τέτοιων καταστάσεων, αλλά και η μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, αν ξεσπάσει φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News