Άνοιξε πόρτα... κινδύνου στα αφημένα Νεώρια

Περίεργα
Άνοιξε πόρτα... κινδύνου στα αφημένα Νεώρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι πολύς καιρός που γράφαμε για τα δυτικά Νεώρια στο Ηράκλειο, την εικόνα εγκατάλειψης και το διάλογο μεταξύ του ΟΛΗ και του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή την απομάκρυνση του ενημερωτικού υλικού που υπήρχε στο σημείο για την ιστορία του μνημείου.

Ένας απογευματινός περιπατητής της πόλης και δεινός αναγνώστης της “Ν.Κ.” τράβηξε χθες φωτογραφίες από το μνημείο και μας τις έστειλε προς δημοσίευση. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πόρτα της εργοταξιακής περίφραξης ανοικτή. Δηλαδή ο καθένας θα μπορούσε να εισέλθει εντός του χώρου, που ακόμη και σήμερα αποτελεί εργοτάξιο, αφού τα έργα διεκόπησαν και έμειναν στη μέση την προηγούμενη δεκαετία και έκτοτε δεν έγινε τίποτα!

Θεωρητικά από την ανοικτή πόρτα θα μπορούσε να εισέλθει ένα περίεργο παιδί και να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό κίνδυνο... Η εικόνα από την άλλη για τον τουρισμό είναι απολύτως απογοητευτική, καθώς παρουσιάζει την εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο!

Κι όμως, αυτά είναι τα απομεινάρια της ιστορίας του Ηρακλείου... Υπάρχει θέληση από κάποιον φορέα να τα σώσει; Και πιο άμεσα: Κάποιος να κλειδώσει την πόρτα;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News