Μυστήριο με δίκυκλο να «κολυμπά» σε λύματα

Περίεργα
Μυστήριο με δίκυκλο να «κολυμπά» σε λύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες ερημιάς και χάους πρωταγωνιστούν σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Βλέποντας τις φωτογραφίες νομίζει κανείς ότι πέρασαν ορδές πρωτόπλαστων από το σημείο, άφησαν τα «σύγχρονα» απορρίμματα τους και… ως διά μαγείας επέστρεψαν στο παρελθόν τους. Θαρρεί κανείς πως έχει να περάσει δεκαετίες ολόκληρες πολιτισμένος άνθρωπος από το σημείο αφού, όχι σε ευρωπαϊκή, αλλά ακόμη και σε πόλη της υποσαχάριας Αφρικής είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς παρόμοιες εικόνες εν έτει 2018.

Μάλλον δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε περήφανοι όσο ζούμε δίπλα σε δρόμο που θυμίζει χωματερή.

Πρόκειται για τον παράλληλο της εθνικής στο ρεύμα από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο και συγκεκριμένα την οδό Ντοστογιέφσκι.

Εκεί ο φακός του neakriti.gr κατέγραψε σκουπίδια στο δρόμο, φρεάτια γεμάτα λύματα, στοές «πνιγμένες» σε βρώμικα νερά. Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά. Ξαφνικά παρατηρούμε ανάμεσα στις φωτογραφίες ένα μηχανάκι, πιθανότατα κλεμμένο, να «κολυμπάει» μέσα σε νερά που μοιάζουν με βούρκο.

Εικόνες που συγκρίνονται μόνο με τις περιγραφές από το βιβλίο «Ο δρόμος» του Κόρμακ ΜακΚάρθυ. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν το σκηνικό απόλυτης εγκατάλειψης. Οι εικόνες εξάλλου «μιλούν» από μόνες τους.

Καθημερινά διέρχονται από την εθνική οδό, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, εκατοντάδες αυτοκίνητα με χιλιάδες επιβάτες - ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Κανείς όμως δε μπορεί να φανταστεί τί κρύβεται δίπλα και κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων τους.

Παραμένει το πρόβλημα στην Παύλου Ζωγραφιστού

Το neakriti.gr με παλαιότερο ρεπορτάζ είχε αναδείξει και το πρόβλημα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, την οδό Παύλου Ζωγραφιστού. Εκεί τα δέντρα έχουν μπει στη μέση του δρόμου κόβοντας την ορατότητα από τους οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, σχεδόν ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση εκείνου του ρεπορτάζ η εικόνα παραμένει τραγικά ίδια.

Ας ελπίσουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα. Μία πιο όμορφη και καθαρή πόλη αξίζει τόσο σ’ εμάς όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News