Στρώμα… κατέλαβε πεζοδρόμιο και «εκτόπισε» τους πεζούς!

Περίεργα
Στρώμα… κατέλαβε πεζοδρόμιο και «εκτόπισε» τους πεζούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παλιό στρώμα κατάφερε να… καταλάβει το πεζοδρόμιο και να «εκτοπίσει» τους πεζούς, αφού, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, ο χώρος που διαθέτουν οι πεζοί για τη διέλευσή του από το πεζοδρόμιο είναι… ελάχιστος!

Και μιλάμε για ένα πεζοδρόμιο από το οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πεζοί, αφού βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, μία «ανάσα» από το κέντρο του Ηρακλείου και ειδικότερα, επί της Λεωφόρου Ιωνίας, ελάχιστα μέτρα μακριά από τη Λεωφόρο Παπανδρέου.

Τις εικόνες αυτές απαθανάτισε με το φωτογραφικό της φακό και απέστειλε στο neakriti.gr αναγνώστρια, συνοδευόμενη από το σχόλιο πως τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει η ίδια από το συγκεκριμένο σημείο, από την αντίθετη κατεύθυνση προσπαθούσε να περάσει μία μητέρα με το αγοράκι της το οποίο βρισκόταν μέσα στο παιδικό του καροτσάκι. Όπως είναι φυσικό, το καροτσάκι δε χωρούσε να περάσει και η μητέρα αναγκάστηκε να κατέβει στο δρόμο και να θέσει σε - εν δυνάμει - κίνδυνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του παιδιού της, σε περίπτωση που κάποιο διερχόμενο όχημα δεν τις έβλεπε, δεδομένου και του ότι είχε επέλθει το σκοτάδι.

Παρά το παραπάνω, όμως, «χειροπιαστό» παράδειγμα, ας αναλογιστούμε σε τι ενέργειες θα μπορούσε να προβεί κάποιο ΑμεΑ, σε αναπηρικό αμαξίδιο, που θα επιθυμούσε να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο, ή κάποιος τυφλός, μιας και… δε φτάνουν όλα τα υπόλοιπα, αλλά το στρώμα βρίσκεται πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών που υπάρχει στο πεζοδρόμιο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν μικρά… βουνά από σκουπίδια, τα οποία έχουν «ξεχειλίσει» από τους κάδους, ή άλλα ογκώδη αντικείμενα (όπως και το συγκεκριμένο) που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να πηγαίνουν από το δρόμο.

Πάντως, σε περίπτωση που και κάποιος άλλος «ευαισθητοποιημένος» δημότης της πόλης του Ηρακλείου, θέλει να… ξεφορτωθεί το στρώμα, καναπέ, ντεπόζιτο ή οποιοδήποτε άλλο ογκώδες αντικείμενο που έχει στο σπίτι του, αντί να το παρατήσει σε κάποιο πεζοδρόμιο, μπορεί να τηλεφωνήσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου στο 2813-409409.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News