"Μικρά κ' Περίεργα"

Από τη Μ. Βρετανία σε Μαγιόρκα, Τενερίφη και… Κρήτη!

Πρώτη στους ελληνικούς προορισμούς έρχεται η Κρήτη στην επιλογή των Βρετανών για διακοπές αυτό το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, την TripAdvisor, η Κρήτη είναι η τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή προορισμού για αυτό το καλοκαίρι, μετά τη Μαγιόρκα (1η) και την Τενερίφη (2η), προσφέροντας όμως ανταγωνιστικότερο πακέτο διακοπών, αφού προσφέρει εξοικονόμηση κόστους που φτάνει το 39%, έναντι 26% και 27% αντίστοιχα για τους πρώτους δύο προορισμούς (το ποσοστό προκύπτει από τη σύγκριση του κόστους διαμονής και πτήσης μεταξύ της φθηνότερης εβδομάδας του καλοκαιριού και της ακριβότερης για κάθε προορισμό).

Ακολουθούν, σχετικά με τους ελληνικούς προορισμούς, η Ρόδος και η Σαντορίνη, που επίσης βρίσκονται στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες το καλοκαίρι του 2018, όσον αφορά τα ταξίδια κοντινών αποστάσεων.

Το μέσο κόστος για διακοπές στην Κρήτη, που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή, ανέρχεται σε 1.284 λίρες και η φθηνότερη περίοδος διακοπών είναι η εβδομάδα 28 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Αντίστοιχα, η Ρόδος, ο όγδοος δημοφιλέστερος κοντινός προορισμός για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι, προσφέρει εξοικονόμηση κόστους 40% και η Σαντορίνη (ένατος δημοφιλέστερος προορισμός) 13%. Το μέσο κόστος διακοπών στη Ρόδο είναι 1.405 λίρες και στη Σαντορίνη 2.765 λίρες.

Μ.ΑΝ. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια