«Αγριόπαπια»… αναστάτωσε τους λουόμενους

Ηράκλειο
«Αγριόπαπια»… αναστάτωσε τους λουόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε παραλία της Αμνισσού, εξαιτίας μίας… πάπιας, που ζητά βοήθεια.

Πρόκειται για μία «αγριόπαπια», όπως χαρακτηρίστηκε από τους λουόμενους που επικοινώνησαν με το neakriti.gr, η οποία βρέθηκε μόνη της στην παραλία και, μάλιστα, σε κακή κατάσταση.

Η «αγριόπαπια» ήταν τραυματισμένη και δεν μπορούσε να περπατήσει, ενώ απειλείτο και η ζωή της από αδέσποτους σκύλους της περιοχής. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr ευαισθητοποιημένη λουόμενη η οποία βρισκόταν στην παραλία: «Εάν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, τα σκυλιά θα την κατασπαράξουν».

Η εμφάνιση της πάπιας στην παραλία προκάλεσε αναστάτωση, καθώς τόσο Έλληνες, όσο και τουρίστες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, έσπευσαν να φροντίσουν το ζώο και να το προστατεύουν από τα αδέσποτα, αλλά και από τον ήλιο.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε το neakriti.gr με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα με τον έφορο σπονδυλωτών, κ. Λυμπεράκη Πέτρο, πρόκειται - πιθανότατα - για ένα οικόσιτο και όχι άγριο ζώο, το οποίο φέρεται να έφυγε από κάποια αυλή παρακείμενου σπιτιού.

Ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ασκεί εθελοντικά περίθαλψη σε ζώα, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να μετέβη να τα παραλάβει από το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Λυμπεράκης κάλεσε οποιονδήποτε ευαισθητοποιημένο πολίτη επιθυμεί, να μεταφέρει τη συγκεκριμένη πάπια στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας Κρήτης στην πανεπιστημιούπολη των Βουτών, ούτως ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News