"Μικρά κ' Περίεργα"

Μοιάζει με τροπικό δάσος αλλά... είναι δρόμος του Ηρακλείου

Κινδύνους εγκυμονούν τα ξερά κλαδιά και τα δέντρα στην οδό Παύλου Ζωγραφιστού αφού μπαίνουν ανενόχλητα στη μέση του δρόμου κρύβοντας την ορατότητα από οδηγούς και περαστικούς.

Ορατότητα μηδέν σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης μας.

Τα δέντρα και τα ξερά χόρτα έχουν θεριέψει τόσο που θυμίζουν περισσότερο εικόνες από ζούγκλα απ’ ότι μεγάλο και πολυσύχναστο δρόμο αστικού κέντρου.

Ο λόγος για την οδό Παύλου Ζωγραφιστού η οποία αποτελεί παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού. Βρίσκεται στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά και καθημερινά διέρχονται δεκάδες οχήματα από το δρόμο.

Κι όμως οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος της εγκατάλειψης που υφίσταται. Τα κλαδιά και τα χόρτα έχουν εγκαταλειφθεί τόσο καιρό που πλέον φτάνουν ανενόχλητα στο δρόμο κρύβοντας την ορατότητα από τους οδηγούς.

Επίσης κόβουν το μισό ρεύμα κυκλοφορίας αφού, για να αποφύγουν τα κλαδιά οι οδηγοί, θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθούν προς τη μέση του δρόμου και το αντίθετο ρεύμα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο επικίνδυνη ή ακόμα και μοιραία μπορεί να αποβεί η εν λόγω πράξη.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί επίσης ότι η πόλη μας έχει μεγάλη έλλειψη πρασίνου κι όπου υπάρχει αυτό το λιγοστό πράσινο είναι αφρόντιστο και απεριποίητο. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι υπάρχει έλλειψη πεζοδρομίων στο δρόμο με αποτέλεσμα οι πεζοί να μην μπορούν να απολαύσουν τον περίπατο τους.

Ατυχήματα έχουν συμβεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, ευτυχώς κυρίως μικροατυχήματα υλικών ζημιών. Ωστόσο, η κατάσταση τόσο του οδοστρώματος όσο και ο ανύπαρκτος καθαρισμός ή κλάδεμα των δέντρων ενδέχεται να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα που θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί.

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους. Ελπίζουμε σύντομα να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε η οδός Παύλου Ζωγραφιστού να γίνει ξανά ασφαλής δρόμος για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια