Με μαντινάδες και... σχόλια υποδέχονται τον Κάρολο στην Κρήτη

Περίεργα
Με μαντινάδες και... σχόλια υποδέχονται τον Κάρολο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους στην Κρήτη δεν έχει αφήσει τους Κρητικούς ασυγκίνητους.

Τα σχόλια και τα πειράγματα στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν τέλος άλλα με πολύ δόση χιούμορ και άλλα με σαρκαστική διάθεση.

Μάλιστα ένας γνωστός Κρητικός από τα Μάλια, ο Παναγιώτης Μαρκογιάννακης , που φημίζεται και εκείνος για το χιούμορ του, για τα καλωσορίσματα του Καρόλου και της Καμίλα στο Ηράκλειο έστειλε μια μαντινάδα,

Και επειδή όπως είναι φυσικό, ο ίδιος είναι δύσκολο να συναντήσει τον πρίγκηπα και να του την πει τετ-α-τετ, θέλησε να του την μεταφέρει… μέσω του neakriti.gr.

«Welcome to the Island of Crete.......With your cute wife................My Prince i wish you all the best........And have a happy life..............!!!!!!!»

«Καλώς ήρθες στην Κρήτη. Με την χαριτωμένη σύζυγο… Πρίγκηπα μου ,σου εύχομαι τα καλύτερα… Και να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή». 

Και παρακάτω δείτε πώς σχολίασαν κάποιοι από τους χρήστες των social media την πριγκηπική άφιξη στην Ελλάδα…

Το πρόγραμμα της άφιξης του πριγκιπικού ζεύγους στην Κρήτη

Η άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου έχει προγραμματιστεί για τις 12:20 σήμερα το μεσημέρι. Από εκεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα θα αναχωρήσουν για το ανάκτορο της Κνωσού, όπου θα τους υποδεχτούν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Βλαζάκη. Το πριγκιπικό ζεύγος θα ξεναγηθεί στις αρχαιότητες για μία περίπου ώρα, την ώρα που θα υπάρχουν μάλιστα χιλιάδες επισκέπτες στο ανάκτορο. Ωστόσο, η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη δυτική πλευρά, ανάποδα από την πορεία που ακολουθούν οι επισκέπτες, και με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Στη 1:45 θα επισκεφτούν τους χώρους της Βρετανικής Σχολής και τη Βίλα “Αριάδνη”, όπου θα έχουν συνάντηση με τα μέλη της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Στο προαύλιο της Βίλας θα στηθεί μπουφές με κρητικά εδέσματα που θα ετοιμάσει σεφ, ενώ μεταξύ των επίσημων καλεσμένων που έχουν προσκληθεί είναι εκπρόσωποι από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, καθώς και μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Λάτση και Νιάρχου.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν επίσης και μια παλιά αποθήκη του Έβανς, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, και για την οποία θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την αποκατάστασή της. Η πριγκίπισσα της Κορνουάλλης, σύζυγός του, Καμίλα, θα επισκεφτεί και το Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 3 παρά τέταρτο το πριγκιπικό ζεύγος θα βρίσκεται στις Αρχάνες, όπου θα ενημερωθεί για το έργο στέγασης προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και θα συνομιλήσει με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας, στο παλαιό σχολείο Αρχανών. Οι δυο τους θα ξεναγηθούν σε φωτογραφική έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι δράσεις των προσφύγων σε όλους τους τομείς.

Το Προσφυγικό απασχολεί τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ζητήματα ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία και στην απασχόληση. Επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου θα στηθεί παραδοσιακή γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης και παραδοσιακά προϊόντα. Νωρίς το απόγευμα, στις 4:20, θα γίνει η αναχώρηση του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλλης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” με ειδική πτήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News