"Μικρά κ' Περίεργα"

Εικόνες ντροπής στο μπάσκετ Κατσαμπά λίγες μέρες μετά τη μεταμόρφωσή του

Οι εικόνες από το μπάσκετ του Κατσαμπά επί της λεωφόρου Καζαντζίδη «μιλούν» από μόνες τους και δε «λένε» τα καλύτερα για την παιδεία μας, αλλά και την εκτίμηση που μπορεί να δείξει κάποιος για τη δουλειά και τον κόπο του άλλου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εθελοντές από την ομάδα «ΑΤΑΧΤΟΙ», στο πλαίσιο της δράσης “Let’s Do It Greece”, βρέθηκαν στο χώρο του μπάσκετ όπου μαζί με κατοίκους της περιοχής καθάρισαν και έκαναν το μέρος πιο όμορφο και σαφώς κατάλληλο για να πηγαίνουν εκεί καθημερινά μικροί και μεγάλοι.

Ένα μέρος στο οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, ενώ αποτελεί και στέκι ανθρώπων ηλικίας 5 έως… 95 ετών.

Εθελοντές και κάτοικοι χρησιμοποίησαν μπλε και κόκκινο χρώμα και μ’ αυτό τον τρόπο «φώτισαν» το μπάσκετ που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο. Για λίγες μόνο μέρες –δυστυχώς- αποτελούσε ένα μέρος που ευχαριστιόσουν και να το βλέπεις…

Όμως, το μπάσκετ του Κατσαμπά δεν άργησε να πέσει «θύμα» επιτήδειων οι οποίοι έγραψαν συνθήματα πάνω στα πεζούλια. Και κάπως έτσι, ο κόπος δεκάδων ανθρώπων πήγε στράφι γιατί η έλλειψη σεβασμού… ζει και βασιλεύει!

Η εθελοντική ομάδα «ΑΤΑΧΤΟΙ» δημοσίευσαν αυτές τις φωτογραφίες και έγραψαν:

«Ούτε 2 βδομάδες μετά τον καλλωπισμό του μπάσκετ στην περιοχή Κατσαμπά στα πλαίσια της δράσης «Let’s Do It Greece», εθελοντής της ομάδας μάς γνωστοποίησε την κατάσταση που επικρατεί και παρακάτω μπορείτε να την δείτε και εσείς. Λυπούμαστε πραγματικά, για αυτό που αντικρίσαμε.

...όπως είπε ο Νίκος Καζαντζάκης “Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”».

Τα λόγια είναι περιττά…

Γ.Αρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια