"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι... επικές απαντήσεις του Τσίπρα σε κατοίκους της Λήμνου

Στη Λήμνο βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Δεν έλειψαν όμως τα ευτράπελα… Δεν αρκεί που τα μαγαζιά στη Μυτιλήνη κατέβασαν ρολά λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού, αλλά δεν έλειψαν και οι απίστευτοι διάλογοι μεταξύ Τσίπρα και κατοίκων οι οποίοι του εξέφρασαν σκέψεις, αγωνίες και προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

«Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με ψαράδες που έθεσαν το πρόβλημα του πετρελαίου, με έναν εξ αυτών να τονίζει ότι και τα πρίμα είναι δύσκολο να τα κουμαντάρεις.

«Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ’ το δημαρχείο, ενώ μίλησε και με τους γηραιότερους κατοίκους οι οποίοι εκείνη την ώρα έπιναν τον καφέ τους: «Τι κάνετε;» ρώτησε ο πρωθυπουργός, «Μεγαλώνουμε», απάντησαν εκείνοι, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…».

Βέβαια ο… επικός διάλογος σημειώθηκε σε ένα κατάστημα όπου του έθεσαν το ζήτημα της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά: «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος», ανέφεραν με νόημα, δηλαδή ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλός.

«Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ».

Ένας άλλος κάτοικος του είπε «είσαι ο πιο χαμογελαστός πρωθυπουργός», με τον ίδιο να σχολιάζει χιουμοριστικά: «ε, κάτι είναι κι αυτό…».

 

Σχόλια