«Ήλιο έχουμε εμείς, αλλά έχει και η Ισπανία»: Τι… βλέπουν οι τουρίστες;

Περίεργα
«Ήλιο έχουμε εμείς, αλλά έχει και η Ισπανία»: Τι… βλέπουν οι τουρίστες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τουρισμός, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί το βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, με τη συμβολή του και στην οικονομία της Κρήτης να είναι καθοριστικής σημασίας.

Όμως τι κάνουμε, σαν χώρα, για να διατηρήσουμε το τουριστικό μας προφίλ, το οποίο – αν μη τι άλλο – είναι αρκετά ανεπτυγμένο; Τι κάνουμε για να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές, τους δρόμους και τα πάρκα μας;

Αυτή ακριβώς η απορία «γεννήθηκε» σε έναν αναγνώστη του neakriti.gr, μετά από πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαλένθια.

Ο αναγνώστης αναφέρεται στις – όχι και τόσο μικρές – διαφορές μεταξύ της Ισπανίας και της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερη εκείνη της συντήρησης των ήδη υπαρχουσών υποδομών.

«Στη Βαλένθια και πιο συγκεκριμένα στο “City of Art and Science” [όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στη φωτογραφία] βλέπουμε έναν άνθρωπο που συντηρεί την πισίνα. Στη Βαλένθια υπάρχει επίσης το πάρκο του ποταμού Τούρια […] 12 χιλιόμετρα πάρκο! Ναι, αλλά εκεί κάθε μέρα θα δείτε εργάτες να το συντηρούν και να το έχουν στην πένα.», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αναγνώστης, στην Ελλάδα, μπορεί μεν, να γίνονται έργα, όμως παραμένουν ασυντήρητα και «παραδομένα» στο χρόνο και τις φθορές… Λες και μετά τα εγκαίνια, ξεχνάμε την ύπαρξή τους.

Όπως καυστικά σχολιάζει και ο ίδιος ο αναγνώστης: «Ισπανία 1, Ελλάδα 0. Συγνώμη, αλλά όλα μετράνε. Μετά… λέει θέλουμε και ποιοτικούς τουρίστες! Με τα ασυντήρητα πάρκα και τούς δρόμους για… ράλι Ακρόπολις πού έχουμε, δύσκολο το βλέπω!»

Και, για να μην τα «ρίχνουμε» όλα στους κυβερνώντες, ας πάμε μία βόλτα και στα «δικά μας» τείχη στο Ηράκλειο, με τη φωτογραφία που μας αποστέλλει ο αναγνώστης να είναι χαρακτηριστική. Και σκεφτείτε, παρουσιάζει ένα μικρό μόνο μέρος του μεγέθους του προβλήματος…

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τι βλέπουν οι τουρίστες στην Ελλάδα και τι βλέπουν στην Ισπανία και σε… «κάθε» Ισπανία, ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να βελτιώσουμε, ή έστω να μην αφήνουμε τις υποδομές μας να ρημάζουν, γιατί, όπως σχολιάζει ο αναγνώστης: «Ήλιο έχουμε εμείς αλλά έχει και η Ισπανία»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News