Τι συναντά κανείς σε έναν περίπατο στο Ηράκλειο;

Περίεργα
Τι συναντά κανείς σε έναν περίπατο στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συναντά κανείς εάν… αφήσει στο σπίτι το όχημά του και αποφασίσει να κάνει ένα πρωινό περίπατο από τη Λεωφόρο Κνωσού κατευθυνόμενος στο κέντρο με τα πόδια;

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες… Πολλά! Πολλά, τα οποία, σίγουρα δεν τιμούν τους οδηγούς στο Ηράκλειο.

Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις, οι φωτογραφίες που απέστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr, «μιλούν» από μόνες τους!

Αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια, οχήματα που έχουν «καταλάβει» τους οδηγούς όδευσης τυφλών, αλλά και «κλείνουν» τις ράμπες για τα ΑμεΑ και οδηγοί που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους - κυριολεκτικά - εκεί που τους βόλεψε!

Αυτό είναι το «σκηνικό», όχι μόνο από τη Λεωφόρο Κνωσού και διασχίζοντας τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, έως το κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και - ομολογουμένως - σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

Και όλα αυτά, μέσα σε ένα μόλις πρωινό!

Η ακόλουθη φωτογραφία είναι χαρακτηριστική, αφού ο ασυνείδητος οδηγός όχι μόνο πάρκαρε «φαρδιά - πλατιά» πάνω στο πεζοδρόμιο και τον οδηγό όδευσης τυφλών, αλλά και αγνόησε τη χαρακτηριστική διαγράμμιση που επιδεικνύει τη ράμπα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ακόμη δύο φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι πεζοί στο Ηράκλειο είναι… «εγκλωβισμένοι» είναι οι παρακάτω, οι οποίες αποδεικνύουν - και με το… παραπάνω - το μέγεθος του προβλήματος: Τα σταθμευμένα οχήματα απαγορεύουν, στην ουσία, την οποιαδήποτε πρόσβαση στο πεζοδρόμιο σε ΑμεΑ, τυφλούς, μητέρες με παιδικά καρότσια, αλλά και σε οποιονδήποτε πεζό, που αναγκάζεται είτε να βρει μία… ευφάνταστη λύση για να διασχίσει το πεζοδρόμιο, είτε να πάει από το δρόμο.

Όσο για τους οδηγούς που… βολεύονται να παρκάρουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους, όπου θελήσουν οι ίδιοι, εμποδίζοντας ακόμη και τη διέλευση άλλων αυτοκινήτων, αυτοί αποτελούν μία συνηθισμένη «κατηγορία» οδηγών στην πόλη του Ηρακλείου, με τα παραδείγματα να είναι καθημερινά.

Και επειδή τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης δεν… περιορίζονται στους οδηγούς, δείτε τη διάβαση πεζών πλησίον του κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου, που δεν οδηγεί στο δρόμο, αλλά στο… χώμα! Το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο βρίσκεται η διάβαση προκαλεί σύγχυση στους πεζούς, οι οποίοι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τελικά καταλήγουν να αγνοούν τη διάβαση και να περπατούν στο οδόστρωμα (σε σημείο, επί της Μικρής Κνωσού, όπου ο δρόμος «στενεύει» αρκετά), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Πολλές είναι οι φορές που οι οδηγοί για τα τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα κατηγορούν το οδόστρωμα, τη σήμανση, ή τις υποδομές, χωρίς να σκέφτονται το ζήτημα της έλλειψης οδηγικής παιδείας. Μία έλλειψη την οποία επιβεβαιώνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά παραδείγματα: Πολλοί από αυτούς που «πιάνουν» το τιμόνι, υιοθετούν αυτομάτως και την αντίληψη ότι έχουν τη δυνατότητα να πράττουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν, αγνοώντας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο και εάν σκέφτονται με αυτό τον τρόπο στα απλά, δηλαδή στο που και πως θα παρκάρουν, σε κάποια ενδεχόμενη δυσκολότερη κατάσταση στο δρόμο, δεν επιθυμεί κανείς να φανταστεί πως θα σκεφτούν και, εν τέλει, πως θα πράξουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News