"Μικρά κ' Περίεργα"

Φύτεψε αμπέλι και ποτίζει με κανίστρες!

Με τις κανίστρες ποτίζει τα νεαρά φυτώρια αμπελιού ο συγκεκριμένος αμπελουργός έξω από την πόλη του Ηρακλείου.

Ένα μεγάλο χωράφι, που για χρόνια ήταν χέρσο, ο άνθρωπος αυτός φρόντισε να το “πρασινίσει” με εκατοντάδες κλήματα, για να δημιουργήσει ένα μεγάλο αμπέλι, κόντρα στη λογική που επικρατεί σήμερα, που θέλει τους αγρότες - απογοητευμένοι όπως είναι - όχι απλά να μη φυτεύουν αμπέλια και ελιές, αλλά να ξεπατώνουν και αυτά που έχουν. Βέβαια, αναμπελώσεις γίνονται... Αλλά συνήθως κάποιος που θα τολμήσει κάτι τέτοιο, έχει εξασφαλίσει και το νερό για να ποτίζει το αμπέλι του.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, ο άνθρωπος αυτός μεταφέρει με τις κανίστρες το νερό. Όπως φαίνεται μάλιστα και στη φωτογραφία που τραβήξαμε χθες το πρωί, οι κανίστρες παραμένουν γεμάτες στο χώρο του αμπελιού και προφανώς το αμπέλι ποτίζεται σταδιακά από τον παραγωγό, που έχει κάνει ωραία και μελετημένη δουλειά εγκατάστασης του νέου αμπελώνα.

Τα φυτά είναι τόσο μικρά ακόμη, που προστατεύονται από πλαστικά μπουκάλια του νερού. Μπράβο, λοιπόν, στον άνθρωπο. Εμείς επικροτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την παραγωγή αμπελουργικών ή άλλων αγροτικών προϊόντων. Γιατί λόγω της κλιματικής αλλαγής δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι θα διψάσουμε χωρίς νερό... αλλά ότι θα κινδυνεύουμε να πεινάσουμε χωρίς τρόφιμα. Κι αυτό διότι χωρίς νερό δεν μπορεί να παραχθεί η τροφή μας.

Άρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γεωργική παραγωγή και κατά συνέπεια βέβαια και η απειλή της δίψας.

Χ.Π.

Σχόλια