Μέχρι λεκάνη τουαλέτας... στους κάδους

Περίεργα
Μέχρι λεκάνη τουαλέτας... στους κάδους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες το πρωί, η εικόνα σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου αναφορικά με τη συλλογή των απορριμμάτων δεν ήταν καλή! Παρατηρητικοί αναγνώστες μάς έστειλαν φωτογραφίες από τους ξεχειλισμένους από τα σκουπίδια του σαββατοκύριακου κάδους, που ως τις 12 το μεσημέρι δεν είχε γίνει η αποκομιδή τους!

Όμως, τι συνέβη χθες και η συλλογή δεν είχε γίνει έγκαιρα, παρά από το μεσημέρι και μετά; Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες” Ηλίας Λυγερός, ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ηρακλείου δεν είχαν πετρέλαιο!

Για το θέμα απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, που παραδέχτηκε μια γραφειοκρατική εμπλοκή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ένα πρόβλημα που λύθηκε εν τη γενέσει του! Βεβαίως, εδώ ακριβώς έρχεται να προστεθεί και η ασυνειδησία των πολιτών. Ανάμεσα στα σκουπίδια ανακύκλωσης, που δεν είχαν συλλεχθεί, και τα οργανικά σκουπίδια στους κάδους, που επίσης δεν είχαν συλλεχθεί, δημότες βρήκαν ευκαιρία να ξεφορτωθούν καθετί άχρηστο για εκείνους!

Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες που λάβαμε από τον Άγιο Βλάση είναι ενδεικτικές! Κάδοι ανακύκλωσης, κάδοι οργανικών απορριμμάτων και ανάμεσά τους μια παλιά λεκάνη τουαλέτας, ένα τραπεζάκι σαλονιού ή έπιπλο τηλεόρασης και ένα παιδικό παιχνίδι περπατούρα! Και φυσικά πολλά άλλα! Βλέπετε, όλα αυτά δεν έχουν θέση στα σκουπίδια που μαζεύουν τα δημοτικά συνεργεία. Είναι γνωστό ότι τα σκουπίδια αντανακλούν τον πολιτισμό μας! Και δυστυχώς αυτό το σαββατοκύριακο ξεφορτωθήκαμε πάλι ό,τι άχρηστο είχαμε σπίτι: λεκάνες, πολυθρόνες, καναπέδες και άλλα πολλά! Βλέπετε, η καθαριότητα σε μια πόλη εξαρτάται και από τα συνεργεία και από εμάς τους ίδιους! Είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και με το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε. Και δυστυχώς αυτό το διαμορφώνουμε οι ίδιοι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News