Από τη μία έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα, από την άλλη τρέχει ανεξέλεγκτα το νερό

Περίεργα
Από τη μία έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα, από την άλλη τρέχει ανεξέλεγκτα το νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν την Ανάσταση, οι κάτοικοι μιας περιοχής στο Ηράκλειο φαίνεται πως βιώνουν μία απίστευτη ταλαιπωρία ήδη από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με μία καταγγελία που έφτασε στο neakriti.gr, ο κάτοικος Σ.Μ. της περιοχής των ΤΕΙ, κάτω από το Πειραματικό Λύκειο, έχει σπάσει σωλήνας της ΔΕΥΑΗ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού, αναφέρει ο αναγνώστης, ποσότητες οι οποίες κυλούν στο δρόμο, κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε ο καταγγέλλων.

Ωστόσο, όπως πάντα καταγγέλλει ο Σ.Μ., οι υπεύθυνοι έχουν ενημερωθεί από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Παρ’ όλα αυτά, έχει φτάσει Μεγάλο Σάββατο και τίποτα δεν έχει αλλάξει: ο σωλήνας παραμένει σπασμένος και τα νερά εξακολουθούν να τρέχουν στο δρόμο.

Οι κάτοικοι περιμένουν την άμεση επέμβαση των υπεύθυνων διότι αυτό το πρόβλημα, όπως ισχυρίζεται και ο Σ.Μ., έχει επιπτώσεις… στην τσέπη τους.

Εν τω μεταξύ, το neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη, όμως η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Λότζια ετοιμάζει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους σπαταλούν άσκοπα το νερό. Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑΗ θέσπισε μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης του νερού και η Δημοτική Αστυνομία θα περιπολεί για να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων στην πόλη μας. Σε περίπτωση παραβίασης τους οι παραβάτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Τι πρέπει να κάνουμε

α) Απαγόρευση ποτίσματος γκαζόν και πλήρωσης κολυμβητικών δεξαμενών από το δίκτυο ύδρευσης (εξαιρούνται οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις).

Το πότισμα των καλλωπιστικών φυτών επιτρέπεται με ποτιστήρι.

β) Απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων, αυλών, εξωστών, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Επιτρέπεται με πιεστικό ή ποτιστήρι.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν δημότες οι οποίοι παραβιάζουν τα παραπάνω, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις επανάληψης θα αφαιρείται ο υδρομετρητής τους. Επανασύνδεση του υδρομετρητή θα γίνεται μετά την καταβολή του προστίμου και του τέλους επανασύνδεσης.

Για την εφαρμογή των ως άνω μέτρων, θα συνδράμει τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει εκτεταμένη και συνεχής σχετική ενημέρωση των δημοτών μέσω των Μ.Μ.Ε.

γ) Για τη χρονική περίοδο από 01-05-2018 μέχρι 30-09-2018, αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 36 του Κανονισμού Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Η., που αφορά στις «Αφανείς Διαρροές Εσωτερικών Εγκαταστάσεων».

Καλούνται οι δημότες να ελέγξουν τις εσωτερικές εγκαταστάσεις και τις δεξαμενές τους, ως προς τη στεγανότητα, τις διατάξεις ελέγχου πλήρωσης (φλοτέρ) κ.λπ.

δ) Μετά από σχετική αίτηση του δημότη, προβλέπεται μείωση κατά 5% της τιμής ανά m3  νερού, εφ’ όσον η κατανάλωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δηλ. από 01-05 έως 30-09, μειωθεί κατά 10% τουλάχιστον.

Αντιθέτως, σε περίπτωση αύξησης της κατανάλωσης που θα υπερβαίνει το 10%, θα επιβάλλεται  ισόποση αύξηση της τιμής ανά m3  νερού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News