Ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωση της Μαρίκας, την περίμενε εναγωνίως ο Κωστάκης!

Περίεργα
Ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωση της Μαρίκας, την περίμενε εναγωνίως ο Κωστάκης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από μία περιπέτεια υγείας, η… γνωστή πάπια του Ηρακλείου, με το όνομα «Μαρίκα», επέστρεψε στο λιμάνι, όπου εκεί, μάλιστα, την… περίμενε εναγωνίως ο «καλός» της!

Αίσιο ήταν το τέλος για την  περιπέτεια της υγείας μιας λευκής υβριδικής πάπιας, η οποία εντοπίστηκε από Ηρακλειώτες με ένα κεράτωμα στο αριστερό φτερό που έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα.

Έτσι, στήθηκε μία ολόκληρη… επιχείρηση στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, συμμετείχε ολόκληρο το Ηράκλειο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», η Μαρίκα δεν ήθελε να πιαστεί! Για να καταφέρουν, λοιπόν, να την πιάσουν και να την οδηγήσουν στο κτηνιατρείο, όχι μόνο πέρασε, σχεδόν, μία εβδομάδα, αλλά και στην… επιχείρηση αυτή συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - η ΕΜΑΚ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ομάδα εθελοντών από την ΕΚΠΑΖ και τη «Ζωόφιλη Δράση».

Μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, χτες το βράδυ η Μαρίκα επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου από την Κυριακή 25 Μαρτίου την… έψαχνε εναγωνίως ο «καλός» της, μία σπάνια αλπική αρσενική πάπια, ο Κωστάκης.

Να σημειωθεί ότι η τρισχαριτωμένη πάπια, την οποία όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Ηρακλείου – μικροί και μεγάλοι – αγαπούν να βλέπουν και να ταΐζουν, πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να αφαιρέσουν την προστατευτική μεμβράνη από το αριστερό φτερό της, καθώς θα φύγει μόνη της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News