"Μικρά κ' Περίεργα"

Αμαύρωσαν ξανά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σε μία άνανδρη «επίθεση» προχώρησαν άγνωστοι, οι οποίοι έγραψαν συνθήματα στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι άγνωστοι δε δίστασαν, για ακόμη μία φορά, να γράψουν συνθήματα πάνω στα μάρμαρα ενός από τα πλέον σημαντικά μνημεία της πόλης του Ηρακλείου και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το προηγούμενό τους «χτύπημα».

Βέβαια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Χάρης Μαμουλάκης, στη σελίδα του στο Facebook, συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου προχώρησαν  στον άμεσο καθαρισμό του μνημείου από τις μπογιές.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος σχολιάζει: «Πλ. Ελευθερίας, καθαρισμός στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στα μάρμαρα της πλατείας. 2η φορά μέσα σε 10 μόλις μέρες... Κρίμα!».

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, τα περιστατικά βανδαλισμού αποτελούν συχνό φαινόμενο για την πόλη του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες, καθώς πριν από – περίπου – μία εβδομάδα άγνωστοι δημιούργησαν ένα τεράστιο γκράφιτι διαμαρτυρίας στο δημοτικό κτήριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Ο καθένας έχει τις ιδεολογικές του απόψεις, όμως το να αμαυρώνονται ιστορικά μνημεία 90 ετών, είναι κρίμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχόλια