"Μικρά κ' Περίεργα"

Το όνομα του Νίκου Γιανναδάκη κοσμεί τη θρυλική στοά

Παρουσία μελών της οικογένειας του αείμνηστου εφόρου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Νίκου Γιανναδάκη έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με την οποία ουσιαστικά σηματοδοτείται η ονοματοθεσία της στοάς του Μεγάρου “Ακτάρικα” σε στοά “Νίκου Χ. Γιανναδάκη”.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, το γιο του Νίκου Γιανναδάκη, Χαράλαμπο, και τον προϊστάμενο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Δημήτρη Σάββα.

Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου, η οικογένεια του Νίκου Γιανναδάκη και πλήθος κόσμου, ενώ στην ομιλία του ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι «ο Νίκος Γιανναδάκης υπήρξε βασικός συντελεστής μιας πνευματικής άνοιξης του σύγχρονου Ηρακλείου, κατά τα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως» και τόνισε ότι με τη σεμνότητα, το ήθος, την πνευματικότητα, τις ξεχωριστές οργανωτικές του ικανότητες και την εργατικότητα που τον διέκριναν αποτελεί ένα υψηλό παράδειγμα ανθρώπου και «πολίτη αφοσιωμένου ολοζωής στο καθήκον που του ανέθεσε ο τόπος του. Του οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη».

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σωτήρης Γουνελάς, (ποιητής-συγγραφέας) και η κ. Παρή Στιβακτάκη (φιλόλογος). Η τελετή ονοματοθεσίας συνέπεσε με τα 20 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Γιανναδάκη, που συμπληρώνονται στις 24 Μαρτίου.

Σχόλια