«Άστεγος, ευχαριστώ»...

Περίεργα
«Άστεγος, ευχαριστώ»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τραγικότητα σε όλο της το μεγαλείο! Ίσως η φράση αυτή να αποτελείται από τις πιο απλές λέξεις για να χαρακτηρίσει κάποιος την εικόνα που αντικρίζουν ντόπιοι αλλά και ξένοι μόλις ρίξουν το βλέμμα τους δεξιά, ανεβαίνοντας τις σκάλες που ενώνουν την παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου με την οδό Επιμενίδου.

Κάπου εκεί στη γωνιά, δίπλα στα ενετικά τείχη, θα δουν πρώτα ένα κομμάτι χαρτόκουτας, όπου πάνω γράφει: «Άστεγος, ευχαριστώ».

Εν συνεχεία, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, υπάρχει μια εικόνα, η Καινή Διαθήκη και ένα βαζάκι που προορίζεται για όποιον θέλει να βοηθήσει οικονομικά.

Σηκώνοντας το βλέμμα και κοιτώντας λίγο πιο μέσα, θα αντιληφθούν ότι κρυμμένες μέσα στα κάγκελα και στα τείχη βρίσκονται τρεις σκηνές. Σε αυτές έχουν στήσει το “σπιτικό” τους άστεγοι άνθρωποι, παλεύοντας καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, αντιμετωπίζοντας την πείνα, τις καιρικές συνθήκες, τις στερήσεις και τις κακουχίες.

Εικόνα που πραγματικά ραγίζει την καρδιά, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, για να θυμίζει σε όλους μας, και ειδικά σε αυτούς που το ξεχνούν, πως κάποιοι ανάμεσά μας στερούνται ακόμα και αυτά που σε εμάς φαντάζουν πράγματα αυτονόητα. Πράγματα αναγκαία καθημερινά, που ίσως πολλές φορές η απληστία μάς κάνει να μην τα σεβόμαστε, να μη μας αρκούν και ενώ τελικά τα έχουμε όλα, δυστυχώς να θέλουμε κι άλλα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News