"Μικρά κ' Περίεργα"

«Θύμα» το κτήριο – «κόσμημα» της πλατείας Δασκαλογιάννη

Δεν ήταν μόνο οι σπασμένες βιτρίνες στην Ερμού ή οι επιθέσεις στα Εξάρχεια κατά των ΜΑΤ για τον κρατούμενο Ντίνο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Θύμα έπεσε τις τελευταίες ημέρες και το δημοτικό κτήριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Ένα τεράστιο γκράφιτι διαμαρτυρίας για τον κρατούμενο κοσμεί τις τελευταίες ημέρες τις πλάκες επένδυσης του κτηρίου.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως αντιαισθητικό και θλιβερό για ένα κτήριο που στοίχισε 4-5 εκατ. ευρώ και το οποίο πολύ πρόσφατα επαναχρησιμοποιήθηκε.

Οι διαμαρτυρίες για τον Γιαγτζόγλου, αν δεν κάνουμε λάθος, αφορούσαν στην ικανοποίηση αιτήματος μεταγωγής του στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Λάρισας. Αν το αίτημα έχει ικανοποιηθεί, εξακολουθεί να υπάρχει λόγος ύπαρξης του γκράφιτι; Θα μου πείτε, οι δημιουργοί του δύσκολα θα μπορούσαν να το αφαιρέσουν.
Όμως στο Δήμο Ηρακλείου υπάρχει κάποια τεχνική και πιεστικό μηχάνημα που αφαιρεί την μπογιά. Βεβαίως γκράφιτι θα μπορούσαν να γίνονται σε άλλους τοίχους, καθόλου συντηρημένους και αντιαισθητικούς.

Όμως σε κτήρια που τα πληρώσαμε πολύ ακριβά νιώθεις ότι είναι κρίμα!

Λ.Σ.

Σχόλια