"Μικρά κ' Περίεργα"

Του ήρθε «ταμπλάς» και μάλιστα ηλεκτρονικός!

«Ταμπλάς» αλλά hi tech ήρθε σε συμπολίτη μας μετά από παράνομο παρκάρισμα.

Ηρακλειώτης προφανώς βιαζόταν και σκέφτηκε να παρκάρει για λίγο στο κέντρο μέχρι να πεταχτεί να κάνει τις δουλειές του και να επιστρέψει.

Μόνο που η δημοτική αστυνομία δεν είδε με τόσο απλό τρόπο το αντικανονικό του παρκάρισμα οπότε του άφησαν «ραβασάκι» και μάλιστα ηλεκτρονικό.

Ακριβά θα πληρώσει λοιπόν ο συμπολίτης μας την ιδέα να αφήσει το αυτοκίνητο του στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο δήμος Ηρακλείου ήταν ο πρώτος πανελλαδικά που προχώρησε στην προμήθεια και εφαρμογή των ηλεκτρονικών κλήσεων. Μέσα από συστήματα pda οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να τυπώνουν την κλήση αλλά και να φωτογραφίζουν την παράβαση την ίδια στιγμή.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται πιο δύσκολο για όλους εμάς να γλιτώσουμε τις ηλεκτρονικές «καμπάνες».

Το κόστος για την προμήθεια των pda και των φορτιστών τους ανήλθε στα 30.000 ευρώ. Ωστόσο η απόσβεση θα ήταν μάλλον σύντομη για τον δήμο αφού όπως είχε δηλώσει ο Μαρίνος Παττακός στο neakriti.gr «με το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών κλήσεων, με τη βοήθεια των ειδικών συσκευών pda, γίνεται πολύ πιο εύκολη και αλάνθαστη πλέον η όλη διαχείριση βεβαίωσης προστίμων για παραβάσεις.

»Ξέρετε καμιά φορά, όπως είναι γραμμένο το χαρτάκι της κλήσης χειρόγραφα, όταν καταχωρίζεται μετά από την υπηρεσία μπορεί να γίνει κάποιο λάθος λόγω γραφικού χαρακτήρα. Έχουμε τέτοιες περιπτώσεις διαμαρτυριών και ενστάσεων από πολίτες, που άλλοτε μπορεί να είναι πραγματικές και άλλοτε και εκ του πονηρού.

»Με τις ηλεκτρονικές κλήσεις, αφού τα στοιχεία θα περνούν αυτομάτως ηλεκτρονικά από τη συσκευή του δημοτικού αστυνομικού στο κεντρικό σύστημα της υπηρεσίας, θα αποφεύγονται τυχόν λάθη. Επίσης αποφεύγεται η τυχόν απώλεια, πραγματική ή μη και εδώ, του χαρτιού της κλήσης που μπαίνει στο παρμπρίζ, λόγω αέρα, βροχής ή οτιδήποτε άλλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια