"Μικρά κ' Περίεργα"

Πολλαπλασιάζονται οι αμπελουργοί της Κρήτης

Τη μετεξέλιξή της σε Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης αποφάσισε η διοίκηση της οργάνωσης των αμπελουργών, μετά από αίτημα των ίδιων των αμπελουργών, αφού ταυτόχρονα οι ίδιοι παράγουν και ελαιόλαδο, και ως εκ τούτου πρόκειται για δύο τομείς με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το νησί μας.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες, ο πρόεδρος της οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης τόνισε ότι το καταστατικό έχει ήδη τροποποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η απόλυτη συμφωνία όλων, η εν λόγω συνδικαλιστική οργάνωση να παραμείνει ως μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, ο κ. Ιερωνυμάκης λέει ότι ακόμα και στις εκλογές της οργάνωσης κανείς παραγωγός-μέλος δεν κλήθηκε να καταβάλει χρήματα. Και οι εγγραφές συνεχίζονται χωρίς καμία τέτοια υποχρέωση. «Είναι λάθος μια συνδικαλιστική οργάνωση να στηρίζεται σε επιχορηγήσεις του κράτους ή σε χρήματα που να υποχρεώνει τα μέλη της να βάλουν», όπως λέει ο κ. Ιερωνυμάκης. Και προσθέτει ότι, «όποτε υπάρξουν ανάγκες μετακίνησης των εκπροσώπων της ομάδας, τα έξοδα τα καλύπτουμε μεταξύ μας. Δε θα θέλαμε ποτέ να φτάσουμε σε καταστάσεις όπως αυτές της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έβαλαν λουκέτο εξαιτίας κακοδιαχείρισης και χρεών»...

Καταλήγοντας, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης μάς είπε ότι η επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης θα γίνει στη Μονή Τοπλού, στη Σητεία. Ανάλογες συνεδριάσεις θα γίνουν εξάλλου και στους άλλους νομούς της Κρήτης.

Χ.Π.

Σχόλια