"Μικρά κ' Περίεργα"

«Βασιλεύουν» τα παράνομα φυτοφάρμακα

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι βρέθηκαν στην αποθήκη μέχρι και όπλα!

Οργή, ανατριχίλα και αποτροπιασμό είναι τα πρώτα και κύρια συναισθήματά μας για το μεγάλο αριθμό παράνομων φυτοφαρμάκων, αλλά και ακατάλληλων για κατανάλωση γεωργικών προϊόντων που βρέθηκαν σε αποθήκη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα έγινε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος με το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων, 161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων και 142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.
Παράλληλα, υπάλληλοι του ΕΦΕΤ δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.


Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.


Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι βρέθηκαν στην αποθήκη μέχρι και όπλα! Η αποθήκη ανήκε σε 56χρονο ντόπιο και το ερώτημά μου είναι: Γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την προστασία του κόσμου; Αλήθεια, πόσα άλλα παράνομα φυτοφάρμακα δε διακινούνται καθημερινά στη χώρα μας; Μπράβο βέβαια στις αρμόδιες Αρχές για την επιτυχία τους αυτή και μακάρι αυτά να είναι τα τελευταία παράνομα δηλητήρια που υπάρχουν και διακινούνται στην ελληνική αγορά...

Χ.Π.

Σχόλια