Το ρολόι της αποκάλυψης δείχνει το ''τέλος''

Ηράκλειο
Το ρολόι της αποκάλυψης δείχνει το ''τέλος''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι  δείκτες στο «ρολόι της αποκάλυψης» μετακινήθηκαν, ?δείχνοντας δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, για πρώτη φορά από το 1953.

Το ρολόι που δημιούργησαν επιστήμονες δείχνει πόσο κοντά βρίσκεται η καταστροφή του πολιτισμού από πυρηνικό όλεθρο λόγω της αδυναμίας των ηγετών του πλανήτη.

Οι δείκτες είχαν ήδη μετακινηθεί δύο φορές μετά την εκλογή Τραμπ λόγω της όξυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, τη στάση της Βόρειας Κορέας και άλλες πηγές εντάσεων δείγμα της αύξησης των κινδύνων που αναβίωσαν τις συνθήκες στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου.

Μπορεί το ρολόι να απαντά σε κίνδυνο πυρηνικού πολέμου όμως η «αποκάλυψη» δεν προέρχεται μόνο από πυραύλους αλλά και από την κλιματική αλλαγή ή άλλους κινδύνους για την ανθρωπότητα που αυξάνονται και περιπλέκουν την κατάσταση.

Το σόου του Τραμπ στο Νταβός και η επανάληψη του «America first» σε ένα φόρουμ όπου οι ηγέτες υποτίθεται ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις του κόσμου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Και αν ένας μη σοβαρός Πρόεδρος δεν δημιουργεί προσδοκίες, μπορεί κανείς να θυμηθεί ότι αυτές διαψεύστηκαν ακόμη και όταν στο Νταβός συμμετείχαν πιο «σοβαροί» ηγέτες.

Η διεθνής διπλωματία έχει υποκατασταθεί από απειλές, ύβρεις και αφελείς προσεγγίσεις ενώ πέρα από τις ΗΠΑ πολλές άλλες είναι οι ηγεσίες που έχουν αποδειχθεί κατώτερες των περιστάσεων.

Η ασφάλεια του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια ανεπαρκών και επικίνδυνων και αυτό ίσως δεν μπορούσαν να το φανταστούν σε αυτό το εύρος όταν δημιουργούσαν το «ρολόι της αποκάλυψης».

Η ώρα στο ρολόι πάντως μοιάζει να είναι σωστή. Όπως θα έλεγαν και οι ψεκασμένοι συνομωσιολόγοι που ανακάμπτουν στο προσκήνιο, «έρχεται το τέλος»…

Πηγή: tvxs

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News