default-image

Προχωρά στις πληρωμές η ΕΑΣΗ

Κρήτη
Προχωρά στις πληρωμές η ΕΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, να ξεχρεώσει τους παραγωγούς που τους οφείλει χρήματα σε οινοστάφυλα και ελαιόλαδο προηγούμενων χρόνων, καθώς είναι σε εξέλιξη το σχέδιο βιωσιμότητάς της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μάλιστα, στα οινοστάφυλα έχουν μείνει ελάχιστα ποσά. Όπως ξεκαθαρίζει ο Ανδρέας Στρατάκης, όλοι οι παραγωγοί έχουν πάρει τα περισσότερα χρήματά τους και απομένει ένα μικρό έως ελάχιστο υπόλοιπο για τον καθένα.

Βέβαια, σε περιπτώσεις ορισμένων ελαιοπαραγωγών, που πάνε και ζητούν χρήματα για λάδι που είχαν παραδώσει πριν από αρκετά χρόνια, ακόμα και από κάποια περίοδο της δεκαετίας του 2000, πραγματικά είναι πολύ λογική η αντίδραση του σημερινού προέδρου της Ένωσης, να τους δείξει ευγενικά την πόρτα.

Διότι νομίζω ότι δεν είναι και κάτι πολύ... λογικό, να παραδίδει μια χρονιά κάποιος το λάδι του και να περιμένει πάνω από 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια για να πάει και να ζητήσει να του το πληρώσουν. Δημιουργούνται ένα σωρό "ανωμαλίες" στην περίπτωση αυτή.

Το λάδι το πολύ μέσα στον ένα χρόνο ή έστω μέσα σε δύο χρόνια θα πρέπει να τιμολογείται, ώστε να υπάρχει και μια ομαλότητα στην αγορά. Κοντά στο νου κι η γνώση...

Τώρα, από 'κει και πέρα, ήδη η Ένωση Ηρακλείου πληρώνει τοις μετρητοίς. Και είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι θα μπορέσει πλέον να ξανασταθεί στα πόδια της, χωρίς να ξαναβρεθεί σε οικονομικά αδιέξοδα συσσώρευσης χρεών. Προφανώς και είναι εφικτοί αυτοί οι στόχοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News