"Μικρά κ' Περίεργα"

Μάταια ζητούν τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης

Τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης από τον Αϊ Γιάννη Σφακίων μέχρι την Αγία Ρουμέλη ζητούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Αγίας Ρουμέλης. Ως γνωστόν, η πρόσβαση στο γραφικό χωριό είναι δυνατή μόνο από θαλάσσης.

Με αφορμή λοιπόν τα συχνά περιστατικά που καταγράφονται στην περιοχή με περιπατητές και ορειβάτες, που εξερευνώντας τις φυσικές ομορφιές των Λευκών Ορέων τραυματίζονται και κινητοποιούν τις Αρχές, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μαζί με κατοίκους συγκέντρωσαν υπογραφές και υπέβαλαν το αίτημά τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη Διεύθυνση Δασών και στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Η απάντηση που δόθηκε από τους δύο τελευταίους φορείς, που γνωμοδοτούν για τη συγκεκριμένη περιοχή, δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι Αγιορουμελιώτες.

Διεύθυνση Δασών και Φορέας Διαχείρισης αναγνωρίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και την ανάγκη άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις διάσωσης, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι επεμβάσεις σαν αυτή της διάνοιξης δρόμου ενδέχεται να αλλοιώσουν τη μεγάλη οικολογική περιβαλλοντική αξία της περιοχής.

Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να το επανεξετάσουν; Σε έναν τόπο που μπορεί να παραμείνει αποκλεισμένος από τη μοναδική οδό πρόσβασης, που είναι θαλάσσια, δε θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές;

Β.Π.

Σχόλια