default-image

Ποιον είδε πρώτο η Κεντροαριστερά;

Περίεργα
Ποιον είδε πρώτο η Κεντροαριστερά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εσωτερική δημοσκόπηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία κομμάτων της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, για το λόγο του ότι η έρευνα αυτή έχει γίνει για... "εσωτερική" χρήση, αυτή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, την έρευνα αυτή την ανέθεσαν Ποτάμι και "εν μέρει" το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να βγουν συμπεράσματα ως προς την άποψη του κόσμου για συγκεκριμένα ζητήματα. Μάλιστα, η έρευνα ήταν πανελλαδική και συνέλεξε στοιχεία από 4.000 άτομα.

Από τα συμπεράσματα, εκείνο το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η θετική άποψη των πολιτών στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Είναι ο ευρωβουλευτής με τις περισσότερες θετικές απόψεις των πολιτών έναντι των συναδέλφων του απ' όλα τα κόμματα, και ακολουθούν ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Βέβαια, οι καλά γνωρίζοντες από το χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και της Αριστεράς δε δήλωσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκπληκτοι, καθώς και στο παρελθόν είχε αποτυπωθεί κάτι παρόμοιο σε έρευνα για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ακόμη σημείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρχεται από τις απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση πού τοποθετούν τον εαυτό τους σε μια κλίμακα από το 0 ως το 10, όπου το 0 αντιστοιχεί στην "Αριστερά" και το 10 αντιστοιχεί στη "Δεξιά". Η συντριπτική πλειοψηφία τοποθετεί τον εαυτό της στο κέντρο, δηλαδή στο 5, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο μεσαίος χώρος κερδίζει συνεχώς έδαφος και για... τα μάτια του θα "σφαχτούν" στις επόμενες εκλογές και οι εκ δεξιών αλλά και οι εξ αριστερών ορμώμενοι.

Ν.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News