default-image

Κρήτη: Έφυγε ο "εμβληματικός" βιβλιοπώλης

Κρήτη
Κρήτη: Έφυγε ο "εμβληματικός" βιβλιοπώλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και μερικές ημέρες ο κόσμος του βιβλίου στο Ηράκλειο είναι φτωχότερος. Αιτία είναι ο χαμός του Μανόλη Μουδατσάκη, ο οποίος για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξε εμβληματική μορφή ανάμεσα στους λάτρεις του βιβλίου στο Μεγάλο Κάστρο.

Όπως αναφέρεται στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών του νομού Ηρακλείου, ο Μανόλης Μουδατσάκης εργάστηκε πάνω από 60 χρόνια στον κόσμο του χαρτιού και των βιβλίων.

«(...) Εργάστηκε από το 1936 σαν βιβλιοδέτης, τυπογράφος και, βέβαια, βιβλιοπώλης. Η εικόνα του και το κατάστημά του συνδέθηκαν με τη ζωή της πόλης μας, με τις καθημερινές προσπάθειες των απλών ανθρώπων, αλλά ιδίως των εκπαιδευτικών που τον τίμησαν ιδιαίτερα ως επαγγελματία. Έζησε όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στο χώρο του βιβλίου. Την εποχή που το βιβλίο ήταν ένα αγαθό για λίγους μορφωμένους, μέχρι την έκρηξη που ακολούθησε μετά τη μεταπολίτευση του 1974, αλλά και την είσοδο στο χώρο μας των μεγάλων αλυσίδων με τις αλλοιώσεις που επέφεραν. Μια ζωή γεμάτη προσφορά στον πολιτισμό του τόπου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνάδελφοι του Μανόλη Μουδατσάκη, οι οποίοι εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΝΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News