default-image

Ο Δήμος Ηρακλείου χρωστάει ένσημα στο ΙΚΑ από το 2001

Περίεργα
Ο Δήμος Ηρακλείου χρωστάει ένσημα στο ΙΚΑ από το 2001

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσό των 40.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές απασχολούμενου έχει καταλογίσει στο Δήμο Ηρακλείου το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η ιστορία κρατάει από το 2001, όταν ο Δήμος Ηρακλείου, μαζί με άλλους 145 ΟΤΑ και με δαπάνη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ) προσέλαβαν σχολικούς φύλακες.

Τότε οι σχολικοί φύλακες προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος και εργάστηκαν στο Δήμο Ηρακλείου από 19/9/2001 έως 7/9/2006 και ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον κλάδο παροχών ασθενείας σε είδος, καθώς και για τον κλάδο κατά του κινδύνου ατυχήματος.

Όχι όμως για τον κλάδο σύνταξης, αφού είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος μαθητείας και δεν είχαν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Στη συνέχεια, ήρθε η μονιμοποίηση Παυλούπουλου με το Π.Δ. 164/2004 και 24 σχολικοί φύλακες του Ηρακλείου άσκησαν αγωγή ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για εργατικές διαφορές περί δεδουλευμένων (δώρα εορτών, επιδόματα αδείας, γάμου, νυχτερινής εργασίας) και την κέρδισαν με την απόφαση 660/2010.

Έκτοτε υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις που αναγνώριζαν ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν εργοδότης και έπρεπε να ασφαλίσει και για την περίοδο 2001-2006 τους εργαζόμενους ως προς το συνταξιοδοτικό τους. Τώρα το πρώην ΙΚΑ καταλογίζει τα έτη αυτά για μία σχολική φύλακα και ο Δήμος με νεότερες αποφάσεις, αφού δεν είχε εφεσιβάλει προηγούμενη, προσπαθεί να ανακόψει τον καταλογισμό!

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News