default-image

"Γαλάζιες" προσδοκίες από την Κρήτη

Περίεργα
"Γαλάζιες" προσδοκίες από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κρήτη βγάζει κυβέρνηση» λένε γνώστες των εκλογικών ισορροπιών όπως σχολιάζουν τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Όπως αναφέρουν στις συζητήσεις τους, με βάση τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, σε Ηράκλειο και Λασίθι, η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής. Υπ' αυτό το πρίσμα καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να ήταν τυχαίο το κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις δυνάμεις του μετριοπαθούς - δημοκρατικού κέντρου, τη Δευτέρα από το Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικά όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ: "Θέλω ειδικά εδώ πέρα από το Ηράκλειο να μιλήσω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους, στους μετριοπαθείς, τους κεντρώους, τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς επιλέξατε στις προηγούμενες εκλογές να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε, ούτε την Κρήτη, ούτε εσάς, ούτε τη Χώρα βέβαια!" και όπως ειπώθηκε ήταν αναμενόμενο να αποσπάσει μεγάλο χειροκρότημα. Ήταν άλλωστε πολλοί στην αίθουσα..

Στα γαλάζια "πηγαδάκια" αναφέρεται ότι σημαντικό ρόλο στην αλλαγή σκηνικού στο Ηράκλειο και γενικότερα στη Κρήτη έχει παίξει βέβαια η καταγωγή του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, ο σεβασμός που οι Κρητικοί έχουν ακόμα και σήμερα στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και η έντονη παρουσία και η μεθοδική δουλειά του Γραμματέα του κόμματος. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το βέβαιο είναι ότι η εικόνα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο -όπως λέγεται- όταν ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια που..ως γνωστόν θα είναι πλήρως ανανεωμένα..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News