"Μικρά κ' Περίεργα"

Δύο φεστιβάλ αξίας 200.000 ευρώ!

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, εκτός όλων των άλλων θεμάτων, καλείται το Σώμα να εγκρίνει και τη διοργάνωση δύο πολιτιστικών φεστιβάλ, του "Κρήτη: Μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί" και του "Τέχνη καθ' οδόν". Καλώς και διοργανώνονται και εγκρίνονται! Όμως η είδηση είναι αλλού!

Τα δύο αυτά φεστιβάλ, που τα έχει εμπνευστεί η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη - πολλοί λένε ότι το "Κρήτη: Μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί" είναι ως φαίνεται στοίχημα για την οικογένεια Λαμπρινού - θα είναι φέτος οι μοναδικές διοργανώσεις στο Ηράκλειο!

Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες δε φαίνεται να εντάσσονται σε αυτό που είχαμε συνηθίσει να λέμε "φεστιβάλ του Δήμου"!

Δε θα υπάρχει, δηλαδή, ένα ενιαίο φεστιβάλ στο οποίο θα εντάσσονται μέσα όλες οι εκδηλώσεις! Για αυτό και ζητούνται με δύο διαφορετικές εισηγήσεις δύο διαφορετικές εγκρίσεις. Εξάλλου έχουν και διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Το μεν πρώτο, το "Κρήτη: Μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί", θα πραγματοποιηθεί από τα μέσα Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτέμβρη με κόστος 150.000 ευρώ, ενώ το "Τέχνη καθ' οδόν" θα πραγματοποιηθεί κάπου τον Ιούλιο με κόστος 50.000 ευρώ. Πέρυσι το δεύτερο είχε διάρκεια 3 ημερών.

Αυτό είναι πολιτισμός! Σας λέει κάτι αυτή η ατάκα;

Λ.Σ.

Σχόλια