default-image

Χ. Βαβουρανάκης: Επιτακτική ανάγκη η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων

Κρήτη
Χ. Βαβουρανάκης: Επιτακτική ανάγκη η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση του προέδρου του ΙΣΗ στο σχόλιο της εφημερίδας Νέα Κρήτη (στήλη καθημερινά & άλλα, με τον τίτλο: Χαράματα στο δόμο της Α.Δουλγεράκη)  και με θέμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για την συνταγογράφιση των φαρμάκων τους.

Ο Χάρης Βαβουρανάκης μίλησε για την αξιοπρέπεια του πολίτη, ασθενούς, ασφαλισμένου και τη φροντίδα που αυτός θα πρέπει να έχει. Υπενθύμισε την κοινή πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων του νησιού αναφορικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και επανέλαβε πως οι υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων πρέπει να κινηθούν τάχιστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Το σχόλιο ξεκινούσε ως εξής:

Παρασκευή 3 Μαρτίου, 06.30 το πρωί, σε μία από τις γειτονιές του Ηρακλείου  διακρίνω από μακριά τη φιγούρα μιας γυναίκας που προχωρά προς την κατεύθυνση που βρίσκομαι εγώ.

Όσο πλησιάζει μπαίνω στη διαδικασία της αναγνώρισης. Ποια είναι γιατί βρίσκεται στο δρόμο τόσο πρωί, μόνη της. Κρατά σφικτά το σάλι της και σκεπάζει το λαιμό και το μισό πρόσωπο. Η αλήθεια είναι πως κάνει κρύο, ο υδράργυρος  φθάνει μόλις στους 5ο Κελσίου και η υγρασία σου τρυπά τα κόκκαλα.

Είναι η κα Μαρία, γειτόνισσα μου, ηλικιωμένη. Με ανησύχησε. Την περίμενα πριν ξεκινήσω για τη δουλειά.

-Κα Μαρία γιατί τόσο νωρίς στο δρόμο και μόνη; Από διασκέδαση έρχεσαι τη  ρώτησα χαμογελώντας και με το φόβο μέσα μου να μην ακούσω κάτι άσχημο.

-Από το γιατρό, απαντά. Πήγα να γραφτώ γιατί μου λείπουν τα 20 ευρώ για να γράψω τα φάρμακά μου….

-Γιατί κα Μαρία χρειάζεσαι 20 ευρώ, επιμένω και τι θα πει πήγα να γραφτώ;……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στους δρόμους τα χαράματα ηλικιωμένη για τα φάρμακα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News