default-image

Το αφορολόγητο και πως το χτίζεις

Ηράκλειο
Το αφορολόγητο και πως το χτίζεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα το χτίσεις. Πως; Θα βρεις εσύ τον τρόπο.

Κράτα τις αποδείξεις σου πάντως όπως κι αν ψωνίζεις, με μετρητό ή κάρτα και σε όποια ηλικία κι αν είσαι.

Δεν ξέρεις άλλωστε τι θα σε βρει παρακάτω καθώς και οι κυβερνητικοί πάνω από τα χαρτιά βρίσκονται σχεδιάζοντας κολώνες, σκελετούς, πορτοπαράθυρα και πάει λέγοντας….

Πήγα τηλεφωνικά στα περισσότερα τμήματα των υπουργείων πλην το γραφείο του Ευκλείδη. Έπεσα σε γραφεία τύπου, γενικών γραμματέων και πάει λέγοντας….

Ζήτησα να μιλήσω με τους παραπάνω. Κανείς δεν ξέρει το τι πως και το γιατί. Περιμένουν όλοι τα σχέδια των αρχιτεκτόνων. Ίσως και σήμερα. Μόνο διαρροές αλλά ανώνυμα…

Ωραία δουλειά οι πηγές. Με ωραίο μισθό φαντάζομαι.

Πρόταση: Να μπει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών…

Εκτός σχολίων η είδηση αναφέρει:

Αλαλούμ ακόμα με το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω καρτών. 

Πολύ λίγες θα είναι οι εξαιρέσεις σε επίπεδο ηλεκτρονικών συναλλαγών που δεν θα υπολογίζονται στο χτίσιμο του, κάνοντας εύκολη την επίτευξη του στόχου, σύμφωνες με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ίσως και σήμερα οι αποφάσεις  λένε από το γραφείο της Υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου.

Οι δαπάνες για σούπερ μάρκετ και άλλες ευρείες κατηγορίες δαπανών που έχουν μεγάλη συμμετοχή στις δαπάνες του νοικοκυριού θα περιλαμβάνονται στην λίστα αυτών που μετρούν για το αφορολόγητο.

Παραμένει, πάντως, σε εκκρεμότητα ο καθορισμός επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τα POS. Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι εξετάζεται η εξαίρεση ψιλικατζίδικων, περιπτέρων και πρατηρίων καυσίμων''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News