default-image

Κακοτοπιές και τραυματισμοί παιδιών

Περίεργα
Κακοτοπιές και τραυματισμοί παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγίδες υπάρχουν. Και υπάρχουν πολλές στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας αυτές τις άγιες μέρες που διανύουμε, καθώς πίσω από τα πολλά και εντυπωσιακά παιχνίδια που έχουν στηθεί για να προσφέρουμε στα παιδιά μας λίγη χαρά και να τα κάνουμε να νιώσουν ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα, υπάρχουν και "κακοτοπιές", υπάρχουν και κίνδυνοι, για τους οποίους θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος κρατικός φορέας που να ελέγχει.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (περιγράφω αυτό που είδα με τα μάτια μου), ένα κοριτσάκι έπεσε από ηλεκτροκίνητο παιχνίδι, το οποίο προϋποθέτει καλή ισορροπία για το παιδί που θα το χειριστεί, με συνέπεια να παραμορφωθεί το χεράκι του. Έσπασε ο καρπός του αριστερού χεριού, κάτι που φάνηκε αμέσως καθώς το σημείο εκείνο πρήστηκε σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, μετά το πέσιμο του παιδιού.

Οι άνθρωποι που συνόδευαν το παιδί και που δεν ήταν οι γονείς του διαμαρτυρήθηκαν αμέσως για τον τραυματισμό του στην υπεύθυνη του παιχνιδιού, αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «πριν ανέβουν στο πατίνι τα παιδιά, τα εκπαιδεύουμε. Κάτι δε θα έκανε καλά και έπεσε»...

Δεν ήταν όμως μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι. Όπως έμαθα αργότερα, στο ίδιο παιχνίδι - το οποίο χρεώνεται 5 ευρώ για 10 λεπτά και υπάρχει και ένα μεγαλύτερο πατίνι που χρεώνεται 20 ευρώ στα 20 λεπτά - είχαν πέσει κι άλλα παιδάκια πιο πριν.

Πέρα από τη χρέωση... Το πιο σοβαρό είναι η έλλειψη κρατικής μέριμνας για την ασφάλεια των παιδιών. Πάλι καλά, δηλαδή, που υπήρχαν δύο κοπέλες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αλλά κανένας Δήμος δεν ελέγχει την κατάσταση, ούτε κάποιος αρμόδιος κρατικός φορέας. Μα, είναι δυνατόν;

Χ. Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News