default-image

Τσάμπα τα φροντιστήρια...

Περίεργα
Τσάμπα τα φροντιστήρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο τρέχουν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Οι μαθητές πιέζονται και οι γονείς πληρώνουν. Στις πανελλαδικές μπορεί και να περάσουν... Στο τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA, ωστόσο, οι επιδόσεις των 15χρονων Ελλήνων μαθητών είναι μάλλον απογοητευτικές.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατέλαβαν την 43η θέση ανάμεσα σε 72 χώρες, στις τρεις βασικές κατηγορίες αξιολόγησης, που είναι οι επιστήμες, η κατανόηση κειμένου και τα Μαθηματικά. Οι επιδόσεις τους εμφανίζουν κάμψη και σε σχέση με τις ελληνικές επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων. Ειδικότερα, η χώρα μας έλαβε 455 βαθμούς στις επιστήμες (-6 σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα), 467 στην κατανόηση κειμένου (-8) και 454 στα Μαθηματικά (+1).

Οι καλύτεροι μαθητές του κόσμου προκύπτει πως είναι εκείνοι της Σιγκαπούρης, ενώ ακολουθούν οι μαθητές της Ιαπωνίας και της Εσθονίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ταϊβάν, η Φιλανδία, το Μακάο, ο Καναδάς, το Βιετνάμ, το Χονγκ-Κονγκ και η Κίνα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι το ελληνικό σύστημα δίνει έμφαση στην αποστήθιση και όχι στη βιωματική μάθηση. Όχι στην πολύπλευρη προετοιμασία ενός παιδιού για την κανονική ζωή. Οι Έλληνες μαθητές, δηλαδή, μπορεί να ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά τη θεωρία της δράσης και αντίδρασης, όταν όμως τη βλέπουν να συμβαίνει είναι πιθανό να μην την αναγνωρίσουν καν!

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News