"Μικρά κ' Περίεργα"

Α. Μαρτίνης: Άσχημα μαντάτα τη μέρα της γιορτής του...

Νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης εξέδωσε ο Ανακριτής Διαφθοράς στην ήδη κρατούμενο Ανδρέα Μαρτίνη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Το ένταλμα εκδόθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων που παρείχε το Ερρίκος Ντυνάν σε επιφανείς πολίτες την περίοδο 2007-2010.

Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι γνώριμος στο Ηράκλειο, καθώς -ως πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού- είχε εμπλακεί το 2008, στην προσπάθεια εκποίησης του αρχοντικού του αρχίατρου Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, έναντι του ποσού των 1.600.000 ευρώ.

Πρόκειται για το κληροδότημα-φιλέτο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Χαριλάου Τρικούπη, που η διαμάχη πατέρα και γιου το έστειλε στα χέρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υπό τη ρητή προϋπόθεση να γίνει σταθμός πρώτων βοηθειών.

Η κατηγορία για την οποία απολογήθηκε ο κ. Μαρτίνης αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και τη νοσηλεία περίπου 50 γνωστών πολιτικών , ανθρώπων των ΜΜΕ κ.ά. με σημαντικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν, τακτική που φαίνεται να ζημίωσε το Ερρίκος Ντυνάν με ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η έκπτωση που έγινε αφορούσε ουσιαστικά το εμπορικό κέρδος του νοσοκομείου, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις για τις νοσηλείες αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο, αλλά κατόπιν εισηγήσεων που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.  

Επίσης, φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως οι επίμαχες νοσηλείες των επιφανών ασθενών επέδρασαν στην αναβάθμιση του κύρους του νοσοκομείου, καθώς οι εν λόγω ασθενείς-πολιτικοί, εκδότες κ.ά.- αποτελούσαν διαφήμιση για τις υπηρεσίες του.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια