default-image

Μαθαίνουμε τα συν και τα πλην των ένστολων επαγγελμάτων

Περίεργα
Μαθαίνουμε τα συν και τα πλην των ένστολων επαγγελμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τα ένστολα επαγγέλματα. Η εκδήλωση ξεκινά στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου (Παπαπέτρου Γαβαλά 64, Μεσαμπελιές).

Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων-λυκείων, γονείς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αξιωματικούς όλων των Σωμάτων και να συζητήσουν μαζί τους για τους τρόπους πρόσβασης στις σχετικές σχολές, τις σπουδές και τις προοπτικές σταδιοδρομίας.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι "Ένστολα επαγγέλματα: Πρόσβαση, σπουδές και σταδιοδρομία" και διοργανωτής η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διά του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).

Έχουν προηγηθεί ανάλογες εκδηλώσεις σε Μοίρες και Αρκαλοχώρι, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι θέτουν ως στόχο τους την εισαγωγή σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

 Όσο η κρίση βαθαίνει, τα παιδιά δε διαλέγουν επάγγελμα, αλλά διαλέγουν δουλειά. Και η δουλειά του ένστολου με τα περιορισμένα έξοδα σπουδών και τη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση μοιάζει ως η πιο ρεαλιστική επιλογή...

Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι για όλους, για τον πολύ απλό λόγο πως είναι... στρατός! Και συμβαίνει συχνά, υποψήφιοι που δεν είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους όλες τις παραμέτρους να αναγκάζονται, μετά από μερικούς μήνες φοίτησης, να εγκαταλείπουν τη σχολή στην οποία με τόσο κόπο είχαν εισαχθεί...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News