default-image

Ενστάσεις για το μενού...

Περίεργα
Ενστάσεις για το μενού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαρίδες, σφυρίδα και γλυκό με κάστανα περιελάμβανε το μενού του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε χθες στο προεδρικό μέγαρο προς το πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την επιλογή, πραγματικά, όμως έχουμε σοβαρές ενστάσεις...

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να προσφέρονται παραδοσιακά πιάτα της χώρας μας. Πιάτα για την παρασκευή των οποίων θα έχουν χρησιμοποιηθεί εκλεκτά ντόπια προϊόντα.

Προϊόντα από αυτά που εξάγουμε (ή που φιλοδοξούμε να εξάγουμε) στο εξωτερικό.

Άκου γαρίδες... Δεν έχει στην Αμερική γαρίδες να φάει μέχρι να τις σιχαθεί ο άνθρωπος; Δε μπορούσαν αντί για σφυρίδα να προσέφεραν ένα πιάτο από αυτά που τρώμε οι Έλληνες στα σπίτια μας τις Κυριακές και τις γιορτές;

Αν ετοιμάζαμε, πάντως, εμείς το μενού του προέδρου θα ξεκινούσαμε με ντολμαδάκια γιαλαντζί και λαχανοντολμαδάκια αυγολέμονο. Θα τα συνοδεύαμε με ξίγαλο Σητείας και πηχτόγαλο Χανίων.

Ως κυρίως πιάτο θα προσφέραμε κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος ελευθέρας βοσκής με πατάτες στο φούρνο. Μαζί με το αρνάκι θα σερβίραμε σαλάτα με ποικιλία διαφορετικών μαρουλιών και αγριόχορτων με σποράκια από ρόδι και κομματάκια από καρύδια.

Επιμένοντας στο δόγμα "όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά", το γλυκό μας θα ήταν γιαούρτι στραγγιστό με μέλι θυμαρίσιο.

Αλλά μια που σερβίρουμε στους καλεσμένους μας σφυρίδες και γαρίδες, ας χαλάμε μετά λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να προωθούμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News