"Μικρά κ' Περίεργα"

Πόσιμο νερό χύνεται στη θάλασσα...

Μια απίστευτη καταγγελία συναντήσαμε στο facebook και συγκεκριμένα στο προφίλ του κ. Παύλου Δασκαλάκη, απ' όπου και η φωτογραφία. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, εκατομμύρια κυβικά νερού καταλήγουν στη θάλασσα, εξαιτίας βλάβης της οποίας καθυστερεί η επισκευή.

Ο κ. Δασκαλάκης χρησιμοποιεί γλώσσα σκληρή για τους αρμόδιους, προτείνει να σταματήσουν οι Μυρτιανοί να πληρώνουν νερό, ενώ δε διστάζει να ζητήσει ακόμα και την παρέμβαση του εισαγγελέα Λασιθίου!

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι καταγγέλλεται: «Εικόνες ντροπής στο Μύρτο! Ο τουριστικός Μύρτος απολογείται καθημερινά στους επισκέπτες του για την αβελτηρία των αρμοδίων.

Αν είναι δυνατόν να χάνονται εκατομμύρια κυβικά νερού στη θάλασσα κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, και να μην μπορούν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν μια βλάβη από πέρυσι τον Ιούνιο, αν θυμάμαι καλά. Να πληρώνουμε τις ενεργοβόρες αντλίες να φέρουν το νερό στην επιφάνεια και στη συνέχεια να το αφήνουμε να χύνεται στη θάλασσα. Ενάμιση χρόνο τώρα έχει υπολογίσει κανείς πόσα εκατ. κυβικά χάθηκαν; Είναι δυνατόν σε μια ξηροθερμική περιοχή, που λέμε το νερό νεράκι, να συμβαίνει αυτό; Δε θα μπορούσε με μια σωλήνα να το οδηγήσουν από τη δεξαμενή στον κάμπο του Μύρτου να ποτίζονται τα ξινόδεντρα;

Από την άλλη, οι ίδιοι αρμόδιοι, που δείχνουν τόση αδιαφορία στη διαχείριση του νερού (πόσιμου έτσι;), χρεώνουν τους Μυρτιανούς το νερό που πίνουν!!!! Προτείνω να ξεκινήσει μια καμπάνια, κανείς Μυρτιανός να μην ξαναπληρώσει πόσιμο νερό, να διαγραφούν τα ποσά που από πέρυσι το καλοκαίρι έχουμε πληρώσει και να υπογράψουμε έγγραφο προς τον εισαγγελέα Λασιθίου να παρέμβει. Όχι άλλη ανοχή. Αιδώς»!

ΕΣΤ

Σχόλια