default-image

Το ρεκόρ της Κόστα Ρίκα που "ζηλεύει" η Ελλάδα

Περίεργα
Το ρεκόρ της Κόστα Ρίκα που "ζηλεύει" η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής την οποία ο Κολόμβος, όταν την ανακάλυψε, την ονόμασε Πλούσια Ακτή (Costa Rica). Αποτελεί υπόδειγμα προστασίας του περιβάλλοντος, με δράσεις που την καθιστούν πρωτοπόρα παγκοσμίως.

Με τη βοήθεια της φύσης, χάρη στο πλούσιο γεωθερμικό και υδροθερμικό δυναμικό της, κατάφερε το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ: να χρησιμοποιεί δηλαδή 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια εδώ και 77 ημέρες, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα εθνικά και διεθνή ρεκόρ.

 Και η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς, αν και η χώρα προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στις μεταφορές και σε άλλους τομείς. Προσέξτε ότι όλα γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς καμιά διατάραξη του φυσικού πλούτου και του τοπίου της χώρας, που έχει γίνει διάσημη και από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έχοντας καταφέρει να λανσάρει την εικόνα τής πιο πράσινης χώρας. Όχι μόνο ως μότο αλλά και με έργα! Είπατε κάτι;

Σ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News