default-image

Όταν η Χίλαρι ανέβηκε στην Ακρόπολη ως Πρώτη Κυρία

Περίεργα
Όταν η Χίλαρι ανέβηκε στην Ακρόπολη ως Πρώτη Κυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν Νοέμβριος του 1999, όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε βρεθεί στην Αθήνα στην τελευταία επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.

Βέβαια τότε ήταν με άλλη ιδιότητα, εκείνη της Πρώτης Κυρίας στο πλευρό του Μπιλ Κλίντον. Άλλοι καιροί... Η επίσημη υποδοχή είχε γίνει μετά βαΐων και κλάδων, όμως η... ανεπίσημη με διαδηλώσεις και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Τόσο, που παραλίγο να ματαιωθεί η επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Τελικά ο Μπιλ πήγε πρωί-πρωί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου να δει το μνημείο και αργότερα πήγαν η σύζυγός του Χίλαρι με την κόρη του ζεύγους Τσέλσι, τις οποίες υποδέχτηκε η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού, η κ. Δάφνη Σημίτη. Δώδεκα χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2011, η Χίλαρι επισκέφτηκε ξανά την Ακρόπολη, αυτή τη φορά και το Μουσείο της, με άλλη ιδιότητα, εκείνη της υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μένει να δούμε αν θα ξανάρθει με νέα και πάλι ιδιότητα, ως πρόεδρος, αν φυσικά εκλεγεί, καθάπερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Τώρα πού τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μα, με αφορμή τόσο τις αμερικανικές εκλογές όσο και τη θρυλούμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα το Νοέμβριο στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News