default-image

Τράπεζα θεμάτων: Άστε να κάνουμε απόσβεση...

Περίεργα
Τράπεζα θεμάτων: Άστε να κάνουμε απόσβεση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι άδικο η συζήτηση στα σημερινά ΜΜΕ να επικεντρώνεται στη λεγόμενη τράπεζα θεμάτων. Αδικεί την πρόταση για τις μεγάλες αλλαγές στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την πρόσβαση στο Πανεπιστήμια. Πρέπει να δούμε το συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της παιδείας και όχι τις λεπτομέρειές του, οι οποίες είναι προς επεξεργασία».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Αντώνης Λιάκος και ένα δίκιο το έχει ο άνθρωπος. Ας μην αφήνουμε την ουσία, προκειμένου να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες.

Ας μη βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Το θέμα είναι να βρεθεί ένα αδιάβλητο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια, που θα αντικαταστήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ένα σύστημα με μικρότερο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Επιπλέον, ως γνωστό, η Τράπεζα Θεμάτων, καλώς ή κακώς, έχει γίνει. Γιατί να μη χρησιμοποιηθεί; Γιατί να μην κάνουμε απόσβεση του υπέρογκου ποσού που κόστισε; Θέλετε να θυμηθούμε το ποσό; Μόλις 1.190.902 ευρώ. Τόσα λεφτά... ούτε τράπεζα κανονική δεν τα κάνει πια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News