default-image

Πεζοπορία για να πετάξουν τα σκουπίδια

Ηράκλειο
Πεζοπορία για να πετάξουν τα σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός χωριού, όλοι κι όλοι περίπου 50, ο μικρότερος από τους οποίους είναι στα 75 και ο μεγαλύτερος κοντά στα 100 ή πρέπει να κάνουν μια απόσταση κοντά ενός χιλιομέτρου για να πετάξουν τα σκουπίδια τους ή να τα μαζεύουν στην αυλή τους μέχρι να έρθουν τα παιδιά ή οι συγγενείς τους και να τα μεταφέρουν στο χώρο εναπόθεσης και περισυλλογής;

Και όμως, αυτό συμβαίνει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στη Δαμάστα, το μαρτυρικό αυτό χωριό του Μαλεβιζίου, το οποίο παραμένει στην εγκατάλειψη.

Την καταγγελία αυτή κάνει ένας Δαμαστιανός, με την κραυγή αγωνίας του να περιμένει κάποιον για να εισακουστεί, αποκαλύπτοντας τον παραλογισμό που κυριαρχεί σε όλες τους τομείς σε αυτή τη χώρα. Τι λέει η καταγγελία;

Διαβάστε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας: «Με αγανάκτηση και θυμό προβαίνω, φίλοι μου, στη δημοσιοποίηση ενός γεγονότος που έζησα σήμερα πηγαίνοντας στο χωριό μου, τη Δαμάστα. Φτάνοντας στο πατρικό μου σπίτι, βρήκα τους υπερήλικες γονείς μου αλλά και 2 ή 3 ακόμη γείτονες σε έξαλλη κατάσταση με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, που πρωί-πρωί μάζεψε και απομάκρυνε όλους τους κάδους απορριμμάτων από το χωριό, υποχρεώνοντας τους λιγοστούς κατοίκους από 'δω και πέρα να κουβαλούν τα σκουπίδια τους στο χώρο του παλιού λατομείου έξω από το χωριό.

Αισθάνθηκα αγανάκτηση και, θεωρώντας την ενέργεια του Δήμου λανθασμένη, επικοινώνησα προσωπικά με την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να ενημερώσω (μήπως δεν το γνώριζαν) ότι στο χωριό πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι είναι σε ηλικία άνω των 75 ετών, με κινητικά προβλήματα στην πλειοψηφία τους, και αδυνατούν να εφαρμόσουν την απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων σε τόση μεγάλη απόσταση.

Δυστυχώς, η απάντηση με εξέπληξε: "Τα σκουπίδια θα πάνε όλα έξω από το χωριό, επειδή το μικρό αυτοκίνητο χάλασε και παροπλίστηκε και το μεγάλο αυτοκίνητο δε χωράει στους δρόμους του χωριού. Αφού δεν μπορούν οι γέροι να πηγαίνουν έξω από το χωριό, θα μαζεύουν τα σκουπίδια τους και όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους θα τα παίρνουν και θα τα πετούν έξω από το χωριό"». Και η σοβαρή αυτή καταγγελία καταλήγει:

«Κύριοι του Δήμου, ντροπή, ντροπή, ντροπή!!! Η ΔΑΜΑΣΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Χωρίς παπά, χωρίς γιατρό, χωρίς αστυνο-αγρονόμευση, χωρίς τηλεόραση, σχεδόν μέρα παρά μέρα χωρίς νερό, σήμερα χωρίς κάδους, αύριο; Μάλλον χωρίς ΔΑΜΑΣΤΙΑΝΟΥΣ..!».  Απίστευτο έτσι; Για κάντε το ξένο δικό σας, να δείτε πώς θα σας φαινόταν να αντιμετωπίζετε εσείς μια τέτοια κατάσταση!

Σ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News