"Μικρά κ' Περίεργα"

"Βροχή" οι ενστάσεις για τις ανατροπές στους πίνακες των ΙΕΚ

"Βροχή" πέφτουν οι ενστάσεις για τις ανατροπές στους πίνακες των ΙΕΚ. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν στις πιστοποιήσεις. Ενώ τόσα χρόνια για τις πρόσληψεις ωρομισθίων στα δημόσια ΙΕΚ προηγούνταν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, φέτος ο κανόνας έχει ανατραπεί.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προσλάβει κατά προτεραιότητα ανέργους και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αφήνοντας εκτός τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Μαλιστα, οι τελευταίοι δε μπηκαν καν στις λίστες των πιστοποιημένων, κατά παράβαση του νόμου, όπως υποστηρίζουν.

Ουσιαστικά, οι πίνακες των προσληφθέντων στα ΙΕΚ είχαν χωριστεί, όπως καταγγέλεται, σε τρεις κατηγορίες: Πιστοποιημένοι, μη πιστοποιημένοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστοποιημένοι άνεργοι προηγήθηκαν στην επιλογή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μη πιστοποιημένοι εκπαιδυτές -εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα επίσης προηγήθηκαν, αφήνοντας εκτός πιστοποιημένους εκπαιδευτές - δημοσίους υπαλλήλους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Οι θιγόμενοι εκτός από τις ενστάσεις, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν και νομικά, καθώς -εκτός των άλλων- θεωρούν ότι παρανόμως δεν τους αναγνωρίστηκε το προσόν της πιστοποίησης.

ΕΣΤ

Σχόλια