default-image

Οι τρείς ‘’Σοφοί’’ και το ‘’Νέο Ολοήμερο’’

Ηράκλειο
Οι τρείς ‘’Σοφοί’’ και το ‘’Νέο Ολοήμερο’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Θα πίστευε κάποιος μετά τις γνωματεύσεις των τριών ''Σοφών'' στο κοινοβούλιο, για την παιδεία, το νέο Δημοτικό, το Ολοήμερο, τις προσλήψεις, την αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού στο χώρο της πρωτοβάθμιας, τις χιλιάδες προσλήψεις, ότι  η λειτουργία των σχολείων είναι απρόσκοπτη και πως η κανονικότητα δασκάλων και μαθητών εμπεριέχει από την πρώτη εβδομάδα της νέας σχολικής περιόδου, πλήρες ωράριο, μαθήματα, λειτουργία του ολοήμερου κλπ.

Θα περίμενες λοιπόν σήμερα 29 του Σεπτέμβρη τα παιδιά σου να κάνουν Αγγλικά, γαλλικά, Γερμανικά, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, παράλληλα με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά …….

Οι τρείς ''Σοφοί'' ωστόσο διάλεξαν ακόμα μία φορά να στρέψουν αλλού την προσοχή σου. Διάλεξαν να σου δώσουν ''μεταλλαγμένη'' τροφή για να μην απαντήσουν γιατί οι καθηγητές ειδικοτήτων δεν έχουν προσληφθεί, γιατί τους τρέχουν από σχολείο σε σχολείο, τα παιδιά ακόμα και σήμερα αντί στη 13.15 το μεσημέρι, φεύγουν από το σχολείο στις 12.25 μμ., γιατί το ολοήμερο στην πλήρη λειτουργία του, είναι ακόμα όνειρο νυκτός.

Οι τρείς ''Σοφοί'' δεν ήθελαν να μάθουμε πως ακόμα και οι απαντήσεις των προϊσταμένων όταν τους ρωτάς, καθώς οι διαμαρτυρίες φουντώνουν, είναι: ''Υπάρχουν και χειρότερα'', με σχολεία που τα παιδιά απλά ταλαιπωρούνται παρά τις προσπάθειες των δασκάλων τους.

Οι τρείς ''Σοφοί'' λυπάμαι αλλά απέτυχαν για άλλη μία φορά αποδείχθηκαν ''Αδύναμοι'' να επιλύσουν τα απλά θέματα των παιδιών μας.

Για τους εργαζόμενους γονείς, η αγωνία, ο φόβος, η επιβίωση, το μεροκάματο, συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο.

''Σοφοί'' το Μεγαλείο σας!!!

 ( Σοφοί = κοκορομάχοι, μεγαλόστομοι, μαυρογιαλούροι, που υπερηφανεύονται για ότι δεν έκαναν προς άγρα ψήφων).

ΑΓΔ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκινοβατεί το Ολοήμερο καταγγέλλουν γονείς

Καρκινοβατεί το Ολοήμερο καταγγέλλουν γονείς

Αγωνία και προβληματισμός των γονέων στα σχολεία όπου ακόμα και σήμερα δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα λόγω της μη τοποθέτησης ''όλων'' των καθηγητών ειδικοτήτων, αλλά και της απόφασης δασκάλων να αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα από τις 12.25 το μεσημέρι με την αιτιολογία ότι δεν πληρώνονται τις υπερωρίες που κάνουν.

Γονείς που είναι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να δώσει λύση στα πρακτικά θέματα λειτουργίας των σχολείων, παράλληλα με τις ευθύνες που φέρουν τόσο η Περιφερειακή Εκπαίδευση όσο και οι διευθυντές των σχολείων.

Ενδεικτικό παράδειγμα Δημοτικό Σχολείο γειτονικού Δήμου με το Ηράκλειο, όπου οι δάσκαλοι, πρώτον αποφάσισαν οι μαθητές να σχολάνε στις 12.25 το μεσημέρι, καθώς δεν πληρώνονται υπερωρίες όπως τους ενημέρωσαν, η δε Διεύθυνση του Σχολείου δεν κατάφερε παρά το γεγονός ότι έχει στο δυναμικό της: Δύο Γυμναστές, καθηγήτριες  Αγγλικών και Γερμανικών, να στελεχώσει τμήματα ολοήμερου τουλάχιστον για τις πρώτες τάξεις καθώς απουσιάζουν οι καθηγητές Πληροφορικής, Μουσικής, Εικαστικών και Γαλλικών.

Αγανακτισμένοι οι γονείς απευθύνονται στην Α/Θμια Εκπαίδευση ζητούν επιτακτικά τη λειτουργία του ολοήμερου και επισημαίνουν ότι σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί κανείς να λείπει τόσες πολλές ώρες από την εργασία του, με τις πιέσεις των εργοδοτών να εντείνονται.

Υπενθυμίζεται ότι δάσκαλοι και καθηγητές ειδικοτήτων έχουν να καλύψουν 24εις ώρες την εβδομάδα έκαστος και ότι από τις κενές ώρες που έχουν οι δάσκαλοι με τα μαθήματα των ειδικοτήτων, εκ περιτροπής είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν το ολοήμερο, γεγονός που προκαλεί εκ των έσω αρκετές εντάσεις καθώς για τις ώρες του ολοήμερου ''προωθούνται'' οι νεότεροι σε ηλικία συνάδελφοί τους.

Προβληματισμός επίσης προκαλείται από την απόφαση Διευθύνσεων Σχολείων σε συνηγορία με την Α/θμια Εκπαίδευση, μαθητές που πέρυσι διδάσκονταν μία συγκεκριμένη ξένη γλώσσα, φέτος να διδάσκονται μία άλλη, μιας κι η τοποθέτηση καθηγητή ειδικότητας δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι μαθητές της Ε! τάξης έκαναν Γαλλικά και παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως οι μαθητές συνεχίζουν με τη γλώσσα που ξεκίνησαν, εντούτοις φέτος στην ΣΤ! τάξη διδάσκονται Γερμανικά, προκαλώντας σωρεία ερωτημάτων και προβλημάτων.

Σήμερα, με συσκέψεις επί συσκέψεων οι υπεύθυνοι από τη μία αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρακάλια - θυμό παράλληλα με προσευχές και παρακλήσεις από την άλλη οι γονείς, προσπαθούν και τα σχολεία να λειτουργήσουν και τη δουλειά τους να μην χάσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News