"Μικρά κ' Περίεργα"

Συνεχίζεται η πιο τρελή γιορτή μπίρας

Συνεχίζεται το “Οκτόμπερφεστ”, η διάσημη ετήσια γιορτή μπίρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο και υποδέχεται κόσμο από κάθε σχεδόν γωνιά του πλανήτη.

Συνεχίζεται το "Οκτόμπερφεστ", η διάσημη ετήσια γιορτή μπίρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο και υποδέχεται κόσμο από κάθε σχεδόν γωνιά του πλανήτη.

Η γιορτή διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Φέτος το κλίμα είναι βέβαια διαφορετικό, καθώς η σκιά του τρόμου έχει απλωθεί παντού και για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Οι Αρχές περιμένουν στη φετινή 183η διοργάνωση πάνω από 6 εκατομμύρια τουρίστες.

Το "Οκτόμπερφεστ" ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο, με την παραδοσιακή παρέλαση και το άνοιγμα του πρώτου βαρελιού μπίρας από το δήμαρχο του Μονάχου, δίνοντας το σύνθημα για τους λάτρεις της καλής μπίρας και των μεζέδων.

Σημειώνεται ότι πέρυσι καταναλώθηκαν 7,3 εκατομμύρια λίτρα μπίρας. Η γιορτή καθιερώθηκε από το 1810, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α'.

Σ. Μ.

Σχόλια