default-image

Ηράκλειο: "Πνίγηκε" όχι από βροχές αλλά από σκουπίδια(video)

Κρήτη
Ηράκλειο: "Πνίγηκε" όχι από βροχές αλλά από σκουπίδια(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δυνατή νεροποντή του φθινοπώρου για την Κρήτη που εξελίχτηκε σε σφοδρή χαλαζόπτωση μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, ωστόσο το σκηνικό που δημιουργήθηκε σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου προκαλεί προβληματισμό και θλίψη για την εικόνα που μπορεί να παρουσιάσει μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και κάποτε ολυμπιακή πόλη.

Οι ουρανοί άνοιξαν το πρωί της Τρίτης και το Ηράκλειο δεν φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να αποδειχτεί "ανοχύρωτο".

Ο φακός του neakriti.gr κατέγραψε ενδεικτικές εικόνες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΦΟΔΡΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO)

Σκουπίδια πεσμένα από τους κάδους κατακλύζοντας τους βρεγμένους δρόμους, φρεάτια που εξαφανίστηκαν εξαιτίας των φερτών υλικών, δρόμοι που μετατράπηκαν σε λιμνες και άλλοι πάλι που μετατράπηκαν σε λασπότοπους. Ένα σίγουρα όχι καθαρό περιβάλλον, με αρκετές εστίες μόλυνσης, βρωμιάς και δυσωδίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Όλα τα παραπάνω στην διάρκεια μίας ολιγόλεπτης περιήγησης σε δρόμους του Ηρακλείου που αποτυπώνονται εικόνες που δεν τιμούν και δεν αρμόζουν στους πολίτες του και οι οποίες μαρτυρούν εάν τελικά αυτό βγήκε αλώβητο, ποια η σχέση του με την καθαριότητα και ποιος είναι τελικά ο  πραγματικός εφιάλτης της δημοτικής αρχής κάθε φορά που έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι έρχονται να ταράξουν εντόνως τα "νερά" στο Μεγάλο Κάστρο.

Παρακολουθήστε ερασιτεχνικό video καταγραφής της κατάστασης με σκουπίδια και λογής λογής υλικά να έχουν καταλήξει σε φρεάτιο.

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News